Koleta Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 Pilnie potrzebuje ziemi do kapturnicy, bo korzenie już wychodzą z doniczki. Czy ktoś wie gdzie w Gdańsku mogę ją kupić? P.S. Byłam już w OBI, Castoramie i Praktikerze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 Polecam niestety nepenti, torfu kupione u innych niebędą dobre jakosciowo... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzid Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 wymieszasz zwykly torf z piaskiem 1:1 i tez beda rosly [; (torf byle kwasny i bez dodatkow nawozowych) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 Nie wierzę że w wymienionych przez ciebie sklepach nie było odpowiedniego torfu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koleta Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2006 W OBI były dzbaneczniki i kapturnice, ale jak zapytałam o ziemie do roślin owadożernych to mi pokazała do balkonowych. A w Castoramie był torf, ale tylko w workach 80l, a to trochę za dużo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzid Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 lepiej kupic 80l torfu za 7 zl, czy 1 litr z nepent za 1,99zl +przesylka? [; ja bym wybral to pierwsze [; potem mozna odstapic komus kto ma dzialke, czy ogrodek... (oczywiscie, ze wiem ze to nie to samo...) ale jaksie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma [; Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 No wiesz sprzedawców nie ma co pytać ja tam zawsze kupuję 80l to ojciec zużywa później resztę w ogrodzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koleta Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2006 Pomyłka, brakuje jednego zera 800 litrów . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzid Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 khem... to oni sprzedaja to na tatry, czy kamazy? [; to niezla kupa tego torfu [; Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mangusta Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 zapytaj w sklepach ogrodniczych o zwykły, nieodkwaszany torf bez dodatków. ja ostatnio taki kupiłam w jakims małym sklepie, 4,50 zł za 20 litrów. Zwykły piasek przemyj kranówą, aż woda bedzie czysta, a potem destylka i podłoże dla kapturnicy gotowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Pilnie potrzebuje ziemi do kapturnicy, bo korzenie już wychodzą z doniczki. Czy ktoś wie gdzie w Gdańsku mogę ją kupić? P.S. Byłam już w OBI, Castoramie i Praktikerze. Jeśli potrzebujesz podłoża tylko do tej kapturnicy to podaj swój adresna priv to podeśle litr torfu. Proszę jednak o wpłatę 2 zł - /orientacyjne, może trochę zawyżone koszty przesyłki/ na konto aukji harytatywnych. Dane do wpłaty tutaj: http://www.nepenti.pl/forum/index.php?showtopic=479 Sądzę, że temat można zamknąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi