Skocz do zawartości

Ziemia Dla Kapturnicy

Koleta

Rekomendowane odpowiedzi

Pilnie potrzebuje ziemi do kapturnicy, bo korzenie już wychodzą z doniczki. Czy ktoś wie gdzie w Gdańsku mogę ją kupić?

P.S. Byłam już w OBI, Castoramie i Praktikerze.

Odnośnik do odpowiedzi

W OBI były dzbaneczniki i kapturnice, ale jak zapytałam o ziemie do roślin owadożernych to mi pokazała do balkonowych. A w Castoramie był torf, ale tylko w workach 80l, a to trochę za dużo.

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej kupic 80l torfu za 7 zl, czy 1 litr z nepent za 1,99zl +przesylka? [;

ja bym wybral to pierwsze [; potem mozna odstapic komus kto ma dzialke, czy ogrodek...

(oczywiscie, ze wiem ze to nie to samo...) ale jaksie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma [;

Odnośnik do odpowiedzi

zapytaj w sklepach ogrodniczych o zwykły, nieodkwaszany torf bez dodatków. ja ostatnio taki kupiłam w jakims małym sklepie, 4,50 zł za 20 litrów. Zwykły piasek przemyj kranówą, aż woda bedzie czysta, a potem destylka i podłoże dla kapturnicy gotowe :)

Odnośnik do odpowiedzi

Pilnie potrzebuje ziemi do kapturnicy, bo korzenie już wychodzą z doniczki. Czy ktoś wie gdzie w Gdańsku mogę ją kupić?

P.S. Byłam już w OBI, Castoramie i Praktikerze.

Jeśli potrzebujesz podłoża tylko do tej kapturnicy to podaj swój adresna priv to podeśle litr torfu. Proszę jednak o wpłatę 2 zł - /orientacyjne, może trochę zawyżone koszty przesyłki/ na konto aukji harytatywnych.

Dane do wpłaty tutaj:

http://www.nepenti.pl/forum/index.php?showtopic=479

Sądzę, że temat można zamknąć.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.