przemekx1 Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Update 30.08.2006: Strasznie slabo sie wybarwia nie wiem czemu i dlatego przenioslem ja do terarium gdzie soti od 3 dni pod 2 swietlowkami 2x18W 6500K moze to cos da zobaczymy smile.gif Narazie tylko 4 zdjecia. Najwieksza pulapka 3,75 cm biggrin.gif Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Aaale bydle Umiesć zdjęcia lepiej w formacie I niejestem pewien czy to giant, być może bardzo stary, tzn dorosły regular, chodz rozmiar pułapki bardziej na gianta wskazuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quroq Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 1) Przeczytaj FAQ dotyczące wybarwienia muchołówek (światło nie ma pierwszorzędnego znaczenia na wybarwienie muchołówek! ) 2) Ogranicz pożywienie a się wybarwi. BTW: tez myśle, że to Regular. Mam podobną, tylko ma mniej liści. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shnikers24 Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 to nie jest regular po pułapkach widać, że to jest 'giant' i nie chodzi tu o rozmiar pułapki pzdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 No niewiem... Ja wszystkie gianty jakie widzialem niemialy takiego ogromu pułapek.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekx1 Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Przecież to jest GIANT bo kupilem go w nepenti jakies 3 miechy temu i na 100% to giant poniewaz niektore pulapki dochodza do 4cm a regular napewno takich nie ma i to widac po ksztalcie i ulozenie pulapek. Sa w rozecie ulozone tylko ze w tej doniczce nie maja juz miejsca wiec rosna gdzie moga a ze sie tak rozrosla to znaczy ze ma bardzo dobre warunki tylko nie wiem czemu sie nei wybarwia i mam czasem jakby dziwne zludzenie ze ostatnio niektore pulapki byly czerwiensze a teraz jakby bledna ale po wlozenie pod te swietlowki zaczynaja juz nabierac barw to widac na zywo poniewaz aparat jakim zdjecia byly robione nie jest najlepszy i tego tak nie widac jak bede mial dostep do lepszego co lepiej oddaje barwy to postaram sie zrobic pare fotek niektorych pulapek :)I na to ze to giant jest kilka dowodow ale jedyne co mnei dziwi to te wybarwienie ale co tam taki byk tez jest fajny nawet jakby sie mocno nie wybarwil .Potrzymam z 3 miechy jeszcze pod swietlowka i wpakuje ja do piwnicy gdzie temp jest ponizej 10 stopni C zeby sobie odpoczela. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejświderski Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Zerknij tu: http://nepenti.pl/forum/Co-Barwi-t2734.html Tam jest taki ładny wzór na wybarwienie muchołówki (ktorego ja osobiście nie rozumiem, bo za dużo chemii w tym). Myślę ze jak to dokładnie przeanalizujesz to dowiesz sie co musisz zrobić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodman89 Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 Moja muchołówka wyglada bardzo podobnie a to jest chyba regular form. Chociaz moze jestem w bledzie. Najwieksza pulapka ma 3,5 cm. Jest to stare zdjecie teraz jeszcze bardziej sie rozrosla, dzieki kilku tlustym muchom. No to albo ja mam "gianta", albo ty masz "regular form". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekx1 Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2006 Oby dwa mam Gianta ale przejedzonego tzn jezeli roslina ma duzo much to nie wybarwia sie tak jak ma, ale jezeli sie jej zrobi glodowke to wybarwi sie jak nalezy w celu zwabienia ofiar a tak to sie nie musi wybarwiac bo po co jezeli i tak ma duzo pokarmu to jest logiczne A mi na 100% sprzedali gianta bo przeciez takiego zamawialem a na pocztaku jak go kupilem pulapki byly czerwone wiec regular tak sie nie mogla wybarwic Dobra oznaka juz sie zaczyna wybariwać 4 dni w akwarium pod tymi swietlowkami i widac efekty wiec cos to daje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 3 Września 2006 Share Napisano 3 Września 2006 Fajna roslinka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dragon & Chicken Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 fajne mam nadzieje żę moja też taka urośnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi