quroq Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 Przedstawiam wam moje owadożery: Dionaea muscipula x 'Dutch' (Muchołówka amerykańska) - troche zmarnowana po naświetlaniu UVB Dionaea muscipula x 'Regular Form' (Muchołówka amerykańska) Pinguicula x 'Weser' (Tłustosz) Drosera aliciae (Rosiczka) Sarracenia psittacina (kapturnica papuzia) Sarracenia x 'Catesbaei' (kapturnica) Kapturnica "nieokreślona" -chyba hybryda :: Nepenthes Ventrata (dzbanecznik) - straci najprawdopodobniej wszystkie dzbanki :: Wszystko razem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 S.Catasbei to ta którą określiłeś jako nieokreśloną hybryde... --Wygaśnie-- Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 To nie jest catesbaei, ma bardziej zawiniete przykrywki co wskazuje na krzyzowanie z minorem. Jest to w S. 'Swaniana', czyli purpurea x minor. W tym wypadku do krzyzowania uzyto purpurea ssp venosa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 3 Października 2006 Share Napisano 3 Października 2006 Moim skromniutkim zdaniem to ta Aliciae to capiciae czy jakoś tak wiem że to krzyżówka. Aliciae ma mniejsze liście a to mi wygląd na krzyżówke Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 3 Października 2006 Share Napisano 3 Października 2006 Poza tym to widze, że temperatura wynosi 16*C , zraszasz wszystkie rośliny razem nawet z rosiczką . A co masz zasiane w tym kubku plastikowym(chyba po jogurcie) ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi