Damianus Napisano 5 Września 2006 Share Napisano 5 Września 2006 Witam! Wreszcie udało mi sie pozyczyć aparat A oto moja mała hodowla : Drosera aliciae 1 Drosera aliciae 2 Drosera binata Drosera capensis 1 Drosera capensis 2 Drosera capensis "all red" Drosera collinsiae 1 Drosera collinsiae 2 Drosera hamiltonii 1 Drosera hamiltonii 2 Dionaea muscipula "Regular form" Drosera madagascariensis Drosera oblanceolata Drosera oblanceolata 2 Drosera rubripetala Nepenthes x "Ventrata" 1 Nepenthes x "Ventrata 2 P.S. Przepraszam za jakość zdjęć (musiałem robić je bardzo szybko) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamJ Napisano 5 Września 2006 Share Napisano 5 Września 2006 Stary mucholowka i binata przepiekne!!! Reszta troszeczke marniej wyglada ale te sa cudowne Wez troche zadbaj o wybarwienie roslinek bo nie za bardzo chyba sa ubarwione z tego co widac chocby po all red... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 5 Września 2006 Autor Share Napisano 5 Września 2006 All red kupiłem niecały tydzien temu. Podobnie jak d.ascendens i d.hamiltonii (takie juz przyszły mi z Nepenti) Pozatym sa to sadzonki i jeszcze nie do końca zregenerowały sie po transporcie Niedługo zamontuje świetlówke to moze wtedy sie wybarwią troszeczke Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chewa Napisano 6 Września 2006 Share Napisano 6 Września 2006 Nie ma co ale aliciae wymiata ! Bardzo ładnie rozrośnięta muchołówka, oby więcej takich roślin i także potwierdzam stwierdzenia KamJ postaraj się nad ich wybarwieniem, a odwdzięczą ci się swoim pięknem. pozdrawiam i powodzenia w dalszej hodowli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 6 Września 2006 Share Napisano 6 Września 2006 oblanceolata ma piekne ubarwienie dostales ja taka z nepeni czy sam doprowadziles to takiej krwistej czerwieni? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 6 Września 2006 Autor Share Napisano 6 Września 2006 Oblanceolate kupiłem jako ok. 2 cm sadzonke w maju. Była cała zieloniutka Ale lato spędzone na południowym parapecie wiele zdziałało. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 25 Grudnia 2006 Share Napisano 25 Grudnia 2006 no łądne roślinki , najbardziej madagaskarka mi sie podoba:) Ciekawe kiedy moja taka będzie bo mam dopiero 2 cm wysokości:( Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarus94 Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 Super roślinki aliciae super pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 19 Lutego 2007 Autor Share Napisano 19 Lutego 2007 Teraz jest jeszcze wieksza Rośnie w doniczce 13 cm i jest tak kilka roślin. Pod koniec wiosny będą fotki wszystkich roślin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarus94 Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 już się doczekac nie moge:D ja czekam jarz moje nowe rosiczki zaczną rosnąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz-turek Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 Piękne rośliny serio ile je już hodujesz ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 nie masz czegos takiego jak D. rubripetala bo jest to jedna z form D. cistiflora ktora z pewnocia na zdjeciu nie widnieje. to co masz podpisane jako rubripetala prawdopodobnie jest krzyzowka oblanceolaty ze spatulata (?). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 19 Lutego 2007 Autor Share Napisano 19 Lutego 2007 taką kupiłem w nepenti to zdjecie jest brzydkie. roslina nie wyglada na nim dobrze, bo wtedy chorowała. jutro postaram sie zrobic zdjecie telefonem. jak bedzie ładne to zamieszcze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 Grzegorz ma rację. To prawda, w Nepenti sprzedawanoi przez jakiś czas taką rosiczkę pod tą nazwą ale dość szybko wycofano ją ze sprzedaży. Też obstawiam, że to jest oblanceolata x spatulata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 23 Lutego 2007 Autor Share Napisano 23 Lutego 2007 Załączam obiecane zdjęcie. Nie jest zbyt wyraźne, ale coś widac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi