Skocz do zawartości

Dzbanecziki... Jakie Warunki

danon

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie się powtarzam ale w tym wieku to normalne....

Jak ktoś ma możliwości zapewnić możliwie najlepsze warunki hodowli to powinien to zrobić.

Wilgotność w moim akwarium wynosi zawsze powyżej 90% a temperatura waha się pomiędzy dniem a nocą między 20*C a 23*C.

W akwarium są dzbaneczniki zarówno nizinne jak i górskie ( te bardziej tolerancyjne na wyższą temperature). Rośliny doskonale rosną i doskonale "puszczają" nowe dzbanki.

------------------------------------------------------------------------------------------

Jeśli mamy akwarium i możemy zapewnić możliwe najlepsze warunki dzbaneczniki wcale nie są trudnymi w hodowli roślinami.

Znam osoby hodujące swoje rośłiny na parapetach i balkonach.

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie się powtarzam ale w tym wieku to normalne....

Jak ktoś ma możliwości zapewnić możliwie najlepsze warunki hodowli to powinien to zrobić.

Wilgotność w moim akwarium wynosi zawsze powyżej 90% a temperatura waha się pomiędzy dniem a nocą między 20*C a 23*C.

W akwarium są dzbaneczniki zarówno nizinne jak i górskie ( te bardziej tolerancyjne na wyższą temperature). Rośliny doskonale rosną i doskonale "puszczają" nowe dzbanki.

------------------------------------------------------------------------------------------

Jeśli mamy akwarium i możemy zapewnić możliwe najlepsze warunki dzbaneczniki wcale nie są trudnymi w hodowli roślinami.

Znam osoby hodujące swoje rośłiny na parapetach i balkonach.

To albo masz ogromne terra albo małe roślinki albo mało roślin że ci się mieszczą w terra u mnie dzbanki zajmują prawie dwa całe pomieszczenia w domu( z podziałem na górskie i nizinne)

Odnośnik do odpowiedzi

To albo masz ogromne terra albo małe roślinki albo mało roślin że ci się mieszczą w terra u mnie dzbanki zajmują prawie dwa całe pomieszczenia w domu( z podziałem na górskie i nizinne)

Rośliny nie są duże - zresztą akwarium też ma tylko 120 x 50x 70. Zatem gigant to nie jest.

Odnośnik do odpowiedzi

To ile ty masz tych dzbaneczników Pixi?? Ja mam małe, duże i dwa nawet gigantyczne (Mirandy) i nie zajmują mi nawet pół pokoju... Chyba że masz takie małe pokoje albo masz na myśli coś innego, no chyba że masz setki dzbaneczników?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.