Skocz do zawartości

Yahooo --->skromna Kolekcja

yahooo

Rekomendowane odpowiedzi

O to prawie wszystkie moje roślinki :) zdjecia nie sa najlepsze, niestety taki aparat :)

Dionaea muscipula "Holland red"

obraz028ho8.jpg

Dionaea muscipula "Red dragon"

obraz025fm3.jpg

Dionaea muscipula "Low Giant"

obraz033ut7.jpg

Drosera capensis 'alba'

obraz037gi7.jpg

http://img443.imageshack.us/img443/8145/obraz038hz9.jpg

Nepenthes X 'Coccinea' :D

obraz001tc5.jpg

Nepenthes 'Hookeriana'

obraz005zj0.jpg

Nepenthes ventricosa

obraz054oz3.jpg

obraz053ek1.jpg

Edytowane przez yahooo
Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

SETH no wlasnie tez sie zdziwilem ze ona ma takie szerokie liscie :) kupilem ja Nepenti i tez sie dziwie ze miala slaby dostep do swiatla :) oczywiscie ped odetne :)

A co do dzbanecznika to rzeczywiscie ogromny :) paczka byla wysoka a liscie i dzbanki byly zabezpieczone dwiema butelkami 5l :)

Odnośnik do odpowiedzi

Roślinki ładne, dzbanecznik robi wrażenie.

Widze, że pod dzbanecznikiem w podstawce stoi woda, dzbaneczniki nie lubią mieć przemoczonego podłorza tak, że powinieneś wyciągnąc go z tej wody no chyba, że go tak podlewasz i nie stoi "non-stop" w tej wodzie.

Co do pędu kwiatowego ja bym zaryzykował i bym pozostawił.

pzdr

Odnośnik do odpowiedzi

Woda jest w podstawce poniewaz jak go dostalem to mial kompletnie suche podloze takze teraz czekam az wsiaknie bo jeszce ma suche :) jak tylko sie odpowiednio napije to nie bedzie stal w wodzie :D :D

Tam za dzbanecznikiem widac folie jak wam sie to podoba? folia jest po to by chronic tapete i scianke biurka :) ale przy okazji kropelki ktore sie na niej znajuja zwiekszaja wilgotnosc :)

Odnośnik do odpowiedzi

...Co do pędu kwiatowego ja bym zaryzykował i bym pozostawił...

Ja bym nie ryzykował chociażby dlatego że roslina miała mało światła na co wskazuja szerokie liscie, pozatym do zapylenia potrzebował bys dwoch jednoczesnie kwitnących muchołowek.

Odnośnik do odpowiedzi

Szerokie liscie mogła miec przez zimowanie, a teraz roślinka sie wybudza, czego oznaka jest także to ze puściła ped kwiatowy.

Takie moje domysły. A z kwiatem rób jak uważasz, za dużo dyskusji o tym już było.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.