yahooo Napisano 7 Września 2006 Share Napisano 7 Września 2006 (edytowane) O to prawie wszystkie moje roślinki zdjecia nie sa najlepsze, niestety taki aparat Dionaea muscipula "Holland red" Dionaea muscipula "Red dragon" Dionaea muscipula "Low Giant" Drosera capensis 'alba' http://img443.imageshack.us/img443/8145/obraz038hz9.jpg Nepenthes X 'Coccinea' Nepenthes 'Hookeriana' Nepenthes ventricosa Edytowane 10 Maja 2007 przez yahooo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 7 Września 2006 Share Napisano 7 Września 2006 tak- to jest xl. poczekaj az odbije sie po transporcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chewa Napisano 25 Września 2006 Share Napisano 25 Września 2006 Duże te kapturnice,fajnie rozrośnięte. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 ładne kapturnice Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 WoW... Jakoś nie widzi mi sie transport TAKIEGO dzbanka. Wielki jest, wygladałby jak drzewko,gdyby nie dzbanki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Muchołowka miała chyba słaby dostep swiatła, bo ma bardzo szerokie liscie. Poztym z tego co widze puściła pęd kwiatowy, lepiej go odetnij. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyki Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 ładne, a jak wypucowana muchołówka nie widać żadnego skraweczka torfu. dbaj dalej tak o rosliny zajdziesz daleko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarus94 Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Jak juz napisała Riv duży ten dzbanecznik jak do transportu:) powodzenia w chodowli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 SETH no wlasnie tez sie zdziwilem ze ona ma takie szerokie liscie kupilem ja Nepenti i tez sie dziwie ze miala slaby dostep do swiatla oczywiscie ped odetne A co do dzbanecznika to rzeczywiscie ogromny paczka byla wysoka a liscie i dzbanki byly zabezpieczone dwiema butelkami 5l Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil666 Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 fajny ten dzbanecznik jak drzewko a muchołówka zamało światła ma u mnie tak było dużo światła wąskie liście mało światła szerokie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shnikers24 Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Roślinki ładne, dzbanecznik robi wrażenie. Widze, że pod dzbanecznikiem w podstawce stoi woda, dzbaneczniki nie lubią mieć przemoczonego podłorza tak, że powinieneś wyciągnąc go z tej wody no chyba, że go tak podlewasz i nie stoi "non-stop" w tej wodzie. Co do pędu kwiatowego ja bym zaryzykował i bym pozostawił. pzdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 Woda jest w podstawce poniewaz jak go dostalem to mial kompletnie suche podloze takze teraz czekam az wsiaknie bo jeszce ma suche jak tylko sie odpowiednio napije to nie bedzie stal w wodzie :D Tam za dzbanecznikiem widac folie jak wam sie to podoba? folia jest po to by chronic tapete i scianke biurka ale przy okazji kropelki ktore sie na niej znajuja zwiekszaja wilgotnosc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 ...Co do pędu kwiatowego ja bym zaryzykował i bym pozostawił... Ja bym nie ryzykował chociażby dlatego że roslina miała mało światła na co wskazuja szerokie liscie, pozatym do zapylenia potrzebował bys dwoch jednoczesnie kwitnących muchołowek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shnikers24 Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Ten brak światła rzeczywiście mógł by zaszkodzic, ale co do zapylenia nie potrzeba dwóch kwitnących muchołówek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Szerokie liscie mogła miec przez zimowanie, a teraz roślinka sie wybudza, czego oznaka jest także to ze puściła ped kwiatowy. Takie moje domysły. A z kwiatem rób jak uważasz, za dużo dyskusji o tym już było. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi