Krzysiek1991 Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Dzbanecznik bomba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Dzbanecznik duuuuży ale wydaje się być zaniedbany, dziwne przebarwienia/ uszkodzenia na liściach. Być może się aklimatyzuje więc dlatego tak mało dzbanuszków. Co do szerokich liści muchołówki zapewne jest to spowodowane zimowaniem, moje muchołówki wyglądają podobnie. Pęd kwiatowy utnij tylko dosyć szybko, bo jak urosnie ci większy to już nie będzie sie opłacało go wycinac ;] Fajna hookeriana, mam podobną, równie malutką zdziwiło mnie charakterystyczne wyrastanie dzbanka bezpośrednio z liscia ( brak wąsa), ale zapewne występuje to tylko u młodych dzbaneczników. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 Dzbanecznik jest taki zaniedbany poniewaz jest prosto z transportu taki byl jak go rozpakowalem mam nadzieje ze szybko sie zaaklimatyzuje:) juz podstawilem pod niego duza podstawke z keramzytem i spryskuje go tylko jak kropelki znikna z lisci dodatkowo folia ktora znajduje sie za nim zwieksza wilgotnosc Martwi mnie tylko oswietlenie bo narazie mam tylko jedna zarowke 6400K i nie wiem czy wystarczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Daj mu kilka świerszczyków ja tak robie z moim zaraz widać efekty ale ja mam ventrate Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyki Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 duży ten dzbanecznik jak na transport zaduzy ten dzbanecznik jak na transport Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 Krzysiek1991 jakie swierszczyki? i skad ja ci je wezme ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek102 Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 a co się stanie jak nie obetner pędu?? jestem początkowym hodowca roślin owadorzernych ale z tego co wiem to morzna zapylić samemu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 http://nepenti.pl/forumpl/index.php?showto...&hl=kwitnie Poczytaj i sam stwierdź. Na forum zdania są na ten temat podzielone. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 śliczne roślinki a szczególnie ten dzbanecznik:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 Mam pytanie czy jak bede trzymal mojego dzbanecznika na wschodnim oknie to tez go oslonic firanka? bo wiem ze na wschodnim oknie promienie sloneczne nie sa tak silne jak na poludniowym I drugie pytanie jak zapewnic mu wystarczajaca wilgotnosc jak bedzie wisial przy oknie pod sufitem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Yahooo...różnie to bywa, mój ventrata rósł przez całe lato na południowym bez żadnej osłony, na podstawce z wodą. Jak mocne światła będzie twój dzbanek tolerował trudno mi powiedzieć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 A jak zapewnic mu wysoko wilgotnosc gdy bedzie wisial pod sufitem? gdzie umiescic ten podstawek z keramzytem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 23 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2007 Aktualizacja nowe zdjecia i roslinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 23 Kwietnia 2007 Share Napisano 23 Kwietnia 2007 Muchołówki wypas Rosiczki też niczego sobie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 Aktualizacja Nepenthes ventricosa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi