Skocz do zawartości

Yahooo --->skromna Kolekcja

yahooo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dzbanecznik duuuuży ale wydaje się być zaniedbany, dziwne przebarwienia/ uszkodzenia na liściach. Być może się aklimatyzuje więc dlatego tak mało dzbanuszków. Co do szerokich liści muchołówki zapewne jest to spowodowane zimowaniem, moje muchołówki wyglądają podobnie. Pęd kwiatowy utnij tylko dosyć szybko, bo jak urosnie ci większy to już nie będzie sie opłacało go wycinac ;] Fajna hookeriana, mam podobną, równie malutką :D zdziwiło mnie charakterystyczne wyrastanie dzbanka bezpośrednio z liscia ( brak wąsa), ale zapewne występuje to tylko u młodych dzbaneczników.

Odnośnik do odpowiedzi

Dzbanecznik jest taki zaniedbany poniewaz jest prosto z transportu :) taki byl jak go rozpakowalem :) mam nadzieje ze szybko sie zaaklimatyzuje:) juz podstawilem pod niego duza podstawke z keramzytem i spryskuje go tylko jak kropelki znikna z lisci :) dodatkowo folia ktora znajduje sie za nim zwieksza wilgotnosc :)

Martwi mnie tylko oswietlenie bo narazie mam tylko jedna zarowke 6400K i nie wiem czy wystarczy :)

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy jak bede trzymal mojego dzbanecznika na wschodnim oknie to tez go oslonic firanka? bo wiem ze na wschodnim oknie promienie sloneczne nie sa tak silne jak na poludniowym :)

I drugie pytanie jak zapewnic mu wystarczajaca wilgotnosc jak bedzie wisial przy oknie pod sufitem?

Odnośnik do odpowiedzi

Yahooo...różnie to bywa, mój ventrata rósł przez całe lato na południowym bez żadnej osłony, na podstawce z wodą. Jak mocne światła będzie twój dzbanek tolerował trudno mi powiedzieć.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.