Gość Kwas_NT Napisano 12 Września 2006 Share Napisano 12 Września 2006 Witam chciałem przedstawic wszytskim moja skromna kolekcje jak narazie 1 gatunek ale w dwóch odmianach roslinki sa jescze bardzo małe,ale sam fakt że nasiona wykiełkowały sprawił mi wiele radosci. Tutaj doniczka z d.capensis alba Tutaj domniemane d.capensis red albo typical trwaja spory (ale chyba sa za małe zeby oceniac co to za gatunek ew prosze o pomoc) Tutaj zamieszczam zdjecie całej hodowłi Moze sie wydawać ze to skromnie (bardzo) ale jak dla mnie to wystarczajaco ale w najblizych dniach mam zamiar powiekszyc hodowle Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysen Napisano 12 Września 2006 Share Napisano 12 Września 2006 fajna kolekcja ja nie mogę się odwarzyć na nasiona i wszystkie moje rośliny były kupione dorosłe. Na pewno poczekasz aż twoje roślinki będą duże i okazałe, ale na bank wiele radości sprawi ci czekanie na to. Powodzenia i gratulacje:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekx1 Napisano 12 Września 2006 Share Napisano 12 Września 2006 jak dlugo ci kielkowaly te capensis do takiej postaci zze bylo cos widac w doniczce? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kwas_NT Napisano 12 Września 2006 Share Napisano 12 Września 2006 Wiec sprawa byla taka po pierwsze jakos nie koglem sie zdecydowac na dorosła rosline bo wydawało mi sie to droga zlekka na skróty,poza tym hodowanie czegos od nasion do dorosłej rosliny daje wiele satysfakcji jestem z siebie dumny ze obecnie są jakie są Rosliny na zdjeciach maja ok 5 tygodni a pierwsze oznaki kiełkowania miały miejsce po ok dwóch i pół tygodnia od zasiania .Mam nadzieje ze wszytskie stana sie dorosłe i krwiożercze . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 12 Września 2006 Share Napisano 12 Września 2006 tylko po wykiełkowaniu rośliny niestety stopują w rozwoju Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kwas_NT Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 tylko po wykiełkowaniu rośliny niestety stopują w rozwoju Nie do konca rozumiem??? Czyli po wykiełkowaniu będa przez jakis czas rosnac powoli,jak dlugo trwa taki pzestój? Kiedy przyspiesza rozwoj ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nelchael Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 Twoje są własnie w okolicach tego paskudnego etapu. Pomaga położenie na jeden z listków proporcjonalnie okrojonego kawałka skrzydła muchy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kwas_NT Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 Czyli ma sie rozumiec mam je "dokarmic" i to popwinno przyspieszyc wzrost.napisałes ze pomaga czyli mozna to przeczekac ale wtedy beda wolnej rosły? Zajme sie tym...dzieki za wskazówke Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 za niedługo zaczną ci ładnie rosnąć : ) Musisz troche tylko poczekać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kwas_NT Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Załaczam tutaj zdjecia 3 sadzonek z nepenti musze przyznać że byłem/jestem mile zaskoczony tym co otrzymałem roslinki były duzo wieksze niz opisywano. A wiec oto one Dcapensis typical Muchołówka Tłustosz Otrzymałem je tydzień temu i musze przyznac ze rosna jak na drożdzach ,az sie boje co bedzie jak wyrosnie to stado potworow ktore wysiałem A rosiczka i tłustosz maja juz po jednej ofierze na koncie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariakicia Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 Śliczne roślinki najbardziej podoba mi się rosiczka chociaż reszta też niczemu sobie:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vern Napisano 27 Września 2006 Share Napisano 27 Września 2006 Tam masz bardzo ładne te "potwory" Ja z godzinke temu posialem swoja pierwsza rosiczke jestem "podniecony" tym co zrobiłem Bez skojażeń PLX! Btw nie zaduzo wody w niej masz ?? tylko masz w podstawce czy wlewasz tez do doniczki od gory ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kwas_NT Napisano 29 Września 2006 Share Napisano 29 Września 2006 Wody nie wlewam z gory tylko dolewam w podstawce a gleba caly czas jest taka wilgotna, a co do wysianych nasionek to powodzenia i cierpliwosci zycze bo rosna bardzo powoli ale jak juz wyrosna to daja duzo satysfakcji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 JA też od tego zaczynałem i mam wysianych troche i w przysżłym tygodniu maja mi 2 gatunki nasion przyjść i ja wole sobie z nasion wychodować bo to co zostanie to się sprzeda Życz epowodzenia w hodowli :0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi