Chicken Napisano 25 Września 2006 Share Napisano 25 Września 2006 Mam pytanko jak rozmnozyć rosiczke alicea z sadzonki liściowej . Prosze o odpowiedź bo chciał bym powiększyc swoją kolekcje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 25 Września 2006 Share Napisano 25 Września 2006 ucinasz lisc bierzesz pojemnik z woda destylowana wsadzasz lisc do srodka przykrywasz pojemnik dla zwiekszenia wilgotnosci zapeniasz swiatlo czekasz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 25 Września 2006 Share Napisano 25 Września 2006 Ew. kładzesz na torf Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kocur Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 Ja mam pytanko dotyczące rozmnażanie z liścia, ale Capensis all red. Czy listek do sadzonek musi być wybarwiony albo coś takiego. Rozmnażałem już zaykłą capensis, capensis binate i wszystko było wporządku. All red już prubowałem 4 razy i gucio. Rozmnażam rosiczki kładąc je na torfie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 Ty a to nowy gatunek powstał i ja nic o tym niewiem? Capensis binata? W faqie jest metoda, i skuteczna tez jest na forum CPUK w dziale Faq ( temat z dwoma stronami odpowiedzi ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kocur Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 OMG z grupy binata, już pasuje? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 ludzie... te pytanie z tematu jest wyjatkowo glupie, ciezko wejsc na taka magiczna strone www.nepenti.pl potem wybrac dzial rosliny -> rosiczki tropikalne i zobaczyc na sposoby rozmnazania gdzie jest to opisane? latwiej jest zalozyc nowy temat przeciez i czekac na odpowiedz ktora mozna sobie samemu w minute znalezc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 8 Października 2006 Autor Share Napisano 8 Października 2006 Masz racje tylko ja tak próbowałem jak na nepenti i mi nie wychodziło więc pomyslałem że użytkownicy forum mi coś pomogą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 wystarczy ze połozysz lisrtek na torfie i lekko go podsypiesz zeby przylegał i tyle Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 10 Października 2006 Autor Share Napisano 10 Października 2006 Zrobiłem tak jak mówiliscie i trzymam listek tak juz tydzień i jest jeszcze zielony czy to znaczy że coś c tego będzie ??Aha i jaka powinna być doniczka ?? Za wszystkie porady dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moori Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 skoro liść leży juz tydzień a Ty teraz pytasz jaka powinna byc doniczka to ciśnie się na usta tylko jedna odpowiedź BRĄZOWA Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi