Skocz do zawartości

Mój Ogródek

surivitna

Rekomendowane odpowiedzi

Chicken weź jakąś michę małą, kup w Castoramie keramzyt (małe opakowanie) i umieść w swoim akwarium, zalej keramzyt destylowaną wodą, wilgotność się zwiększy na bank. Spójrz na moje zdjęcia, tam jest taka micha w kącie :D Zanim włożyłem do akwa michę z keramzytem wilgotność była mniejsza, teraz mam tak jak widać na termohigrometrze.

Odnośnik do odpowiedzi

Można też do podstawek, ale moja wersja jest wersją dla leniwych :D poza tym jest większa powierzchnia parowania wody, co tu dużo pisać są różne metody. Ja np. wziąłem jeszcze pod uwagę, że aby keramzyt w podstawkach był mokry to cały czas w podstawce musi być woda, a co jak właśnie nie chcemy podlewać roślinki, a chcemy mieć wysoką wilgotność powietrza?? Wtedy mój sposób rozwiązuje ten problem :D

Odnośnik do odpowiedzi

napisalem ze niepotrzebuja takiej wilgotnosci a nie ze nie moga w niej bytowac. happysad: jest tak jak napisal mort. woda miesza cie z ciecza. nie stwierdzilem zadnego spadku "efektywnosci" lapania zdobyczy. a co powiesz na temat wysokogorskich rosiczek z ameryki pld ?? one wymagaja wilg. od 80-100% i taka maja u mnie. rosna znakomicie a krople sa jak lebki od szpilek. swiatlo to podstawa.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.