ozii Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 Tak, zwiekszy sie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surivitna Napisano 15 Października 2006 Autor Share Napisano 15 Października 2006 Chicken weź jakąś michę małą, kup w Castoramie keramzyt (małe opakowanie) i umieść w swoim akwarium, zalej keramzyt destylowaną wodą, wilgotność się zwiększy na bank. Spójrz na moje zdjęcia, tam jest taka micha w kącie Zanim włożyłem do akwa michę z keramzytem wilgotność była mniejsza, teraz mam tak jak widać na termohigrometrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 A nie lepiej zrobic jak ja kiedys? Doniczki na podstawkach, na dole woda, w niej kermazyt... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surivitna Napisano 15 Października 2006 Autor Share Napisano 15 Października 2006 Można też do podstawek, ale moja wersja jest wersją dla leniwych poza tym jest większa powierzchnia parowania wody, co tu dużo pisać są różne metody. Ja np. wziąłem jeszcze pod uwagę, że aby keramzyt w podstawkach był mokry to cały czas w podstawce musi być woda, a co jak właśnie nie chcemy podlewać roślinki, a chcemy mieć wysoką wilgotność powietrza?? Wtedy mój sposób rozwiązuje ten problem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 po co lać do keramzytu destylkę? co wy ludzie za dużo pieniędzy macie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 napisalem ze niepotrzebuja takiej wilgotnosci a nie ze nie moga w niej bytowac. happysad: jest tak jak napisal mort. woda miesza cie z ciecza. nie stwierdzilem zadnego spadku "efektywnosci" lapania zdobyczy. a co powiesz na temat wysokogorskich rosiczek z ameryki pld ?? one wymagaja wilg. od 80-100% i taka maja u mnie. rosna znakomicie a krople sa jak lebki od szpilek. swiatlo to podstawa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 pytanie z innej beczki, ile dales za ten higro-termometr? ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 17 Października 2006 Share Napisano 17 Października 2006 hygro-termometry cyfrowe to tak ok 70-80 zł ale można kupić zwykły hygrometr i termometr ( oddzielnie) razem max 30 zł to jest fajny: http://www.allegro.pl/item135219116_hygrom...yswietlacz.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surivitna Napisano 19 Października 2006 Autor Share Napisano 19 Października 2006 Kiedyś tam na allegro kupiłem za 35 zł, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, wszystko działa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi