Michał P Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 Narazie bardzo skromna kolekcja ale dbam o nią jak potrafie Nie potrafie jednak zidentyfikować rośliny w prawym dolnym rogu. Miała to być capensis alba ale nowe liście są czerwone. Poza tym u jednec ze zwykłych capensis poza niewinną trawką rośnie jeszcze coś większego. Można zauważyć czerwoną łodyge i dwa listki. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...f5496e95e9.html Poradźcie no i skomentujcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 U mnie też to rośnie w doniczce z dzbanecznikiem :: tylko mam tego troszeczke więcej...Tak sobie marzę, że to może jakiś pływacz :: Ale to mało prawdopodobna wersja bo roślinka nie była z nepenti(głównie u nich dzieją się takie cuda :: ). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 fajnie fajnie....... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 Też miałem coś takiego. Lepiej to wytnij, bo bardzo szybko rośnie, za kilka tygodni łodyga będzie miała 5 cm a korzenie będą ci wystawać z doniczki. To jest zwykły chwast, który wyrasta z torfu ogrodniczego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 Nie potrafie jednak zidentyfikować rośliny w prawym dolnym rogu. Miała to być capensis alba ale nowe liście są czerwone. A nie jest to czasem 'broad leaf'? Ma o wiele szersze listki niż te dwie capensiski, a jest od nich mniejsza. BTW śliczne roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi