Skocz do zawartości

Moja Galeria

Michał P

Rekomendowane odpowiedzi

Narazie bardzo skromna kolekcja ale dbam o nią jak potrafie :)

Nie potrafie jednak zidentyfikować rośliny w prawym dolnym rogu. Miała to być capensis alba ale nowe liście są czerwone. Poza tym u jednec ze zwykłych capensis poza niewinną trawką rośnie jeszcze coś większego. Można zauważyć czerwoną łodyge i dwa listki.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...f5496e95e9.html

Poradźcie no i skomentujcie :D

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też to rośnie w doniczce z dzbanecznikiem :unsure: tylko mam tego troszeczke więcej...Tak sobie marzę, że to może jakiś pływacz :blush: Ale to mało prawdopodobna wersja bo roślinka nie była z nepenti(głównie u nich dzieją się takie cuda :lol: ).

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem coś takiego. Lepiej to wytnij, bo bardzo szybko rośnie, za kilka tygodni łodyga będzie miała 5 cm a korzenie będą ci wystawać z doniczki. To jest zwykły chwast, który wyrasta z torfu ogrodniczego.

Odnośnik do odpowiedzi

Nie potrafie jednak zidentyfikować rośliny w prawym dolnym rogu. Miała to być capensis alba ale nowe liście są czerwone.

A nie jest to czasem 'broad leaf'? Ma o wiele szersze listki niż te dwie capensiski, a jest od nich mniejsza.

BTW śliczne roślinki ^_^

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.