Skocz do zawartości

Mam Problem! Czy To Pleśń ? Zdjęcia...

skalpel

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, ale twoje są bardzo niewyraźne.

Jeśli chcesz mogę spróbować zrobić wyraźniejsze, ale wątpie by wyszło dużo lepsze, albo ty zrób wyraźniejsze, bo z tych bardzo ciężko ocenić co to.

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ale twoje są bardzo niewyraźne.

Jeśli chcesz mogę spróbować zrobić wyraźniejsze, ale wątpie by wyszło dużo lepsze, albo ty zrób wyraźniejsze, bo z tych bardzo ciężko ocenić co to.

Ehhh mam cyfrówkę z milionem opcji a nie umiem sie nią nawet dobrze posługiwać :unsure: Tylko że póki co tego nie zrobie bo usunąłem to świństwo z powierzchni. A jak grzebalem troche wykałaczką znalazlem prawdopodobnie pędziorka :blink:

Odnośnik do odpowiedzi

Poćwicz robienie zdjęć makro, mi ta opcja najczęściej się przydaje:) Ustawiasz na makro (u mnie oznaczone kwiatkiem) i przybliżasz, jeśli będziesz przystawiał obiektyw blisko będzie rozmazane.

Jeśli rzeczywiście masz dodatkowo robale to chyba najlepiej postarać sie o jakis środek zwalczający oba lub przesadzić.

Odnośnik do odpowiedzi

Poćwicz robienie zdjęć makro, mi ta opcja najczęściej się przydaje:) Ustawiasz na makro (u mnie oznaczone kwiatkiem) i przybliżasz, jeśli będziesz przystawiał obiektyw blisko będzie rozmazane.

Jeśli rzeczywiście masz dodatkowo robale to chyba najlepiej postarać sie o jakis środek zwalczający oba lub przesadzić.

Co do zdjęć makro to próbuje tego efektu ale w dalszym ciągu jakoś mi to nie idzie :P Czas najwyzszy poczytać instrukcję :)

Juz nie gadajmy o zdjęciach bo nas moderatorzy zaraz opieprzą a ja tu nowy jestem i nie chce lipy narobić sobie od razu :)

Poczekam jeszcze troche zobacze jak teraz roślinki będą sie zachowywaly z wodą odstaną i destylowaną. A na robaczki to wezme wywar z cebuli zrobie :)

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Zrobiłeś ten wywar z cebuli, który miałeś zrobić?

To wygląda tym razem jak pleśń i grzyb, to że podlewasz wodą destylowaną nie uchroni Twoich roslin przed nimi. Strzępki grzybni są cały czas w glebie, tylko ty ich nie widziałeś bo są za małe.

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłeś ten wywar z cebuli, który miałeś zrobić?

To wygląda tym razem jak pleśń i grzyb, to że podlewasz wodą destylowaną nie uchroni Twoich roslin przed nimi. Strzępki grzybni są cały czas w glebie, tylko ty ich nie widziałeś bo są za małe.

Nie zrobiłem wywarów póki co bo chcialem sprawdzić z jakiego powodu pojawiają się wykwity i okazuje się że nie jest to problem z wodą. Teraz to zrobię , znowu usunalem cala warstwe z powierzchni... Ale nie wiem ogolnie jestem troche podłamany wynikami mojej parapetowej hodowli, tak na prawde to dobrze trzymaja sie tylko dwie rosiczki...

W Kapturnicy zaczynają usychać części więc odcinam od razu...

Muchołówka nałapała robactwa - zamknela prawie wszystkie pułapki i zaczynają gnić, na szczescie rosną nowe pułapki...

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.