L0rD4rK Napisano 6 Lutego 2006 Share Napisano 6 Lutego 2006 Czy wydzieline tłustoszy można zobaczyć gołym okiem ?? Czy wydzielina powstaje podobnie jak u rosiczek na włoskach w postaci kropelek ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 7 Lutego 2006 Share Napisano 7 Lutego 2006 tak powstają na włoskach <bardzo małych> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 7 Lutego 2006 Share Napisano 7 Lutego 2006 Jasne ,ze mozna. Oto przyklady: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 7 Lutego 2006 Share Napisano 7 Lutego 2006 Piekne zdjęcia szczegolnie to pierwsze ale czy one nie sa robione przez zoom? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 7 Lutego 2006 Autor Share Napisano 7 Lutego 2006 A od czego zalezy wydzielanie "kleju" u tłustoszy , od wilgotnosci czy naslonecznienia ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 7 Lutego 2006 Share Napisano 7 Lutego 2006 od nasłonecznienia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 7 Lutego 2006 Share Napisano 7 Lutego 2006 Piekne zdjęcia szczegolnie to pierwsze ale czy one nie sa robione przez zoom? To są zdjęcia makro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 7 Lutego 2006 Share Napisano 7 Lutego 2006 Czyli nie gołym okiem . Jaki to tłustosz na tym pierwszym zdjęciu :?: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 7 Lutego 2006 Share Napisano 7 Lutego 2006 Golym okiem, aparat z tym obiektywem robi zdjecia 1:1. Pierwszy tlustosz to P. 'Florian' - p.jaumavensis x debbertiana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 7 Lutego 2006 Autor Share Napisano 7 Lutego 2006 wrzucam fotke swojego tłustosza morańskiego http://www.nepenti.pl/forum/upl/24/pmoranesis.jpg widac rozetke zimową, ale już wyrosło kilka listków letnich chyba. Może jakiś fachowiec oceni czy to już wydzielina się pojawiła na tych środkowych listkach czy to złudzenie ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 7 Lutego 2006 Autor Share Napisano 7 Lutego 2006 hehehe, sorka że takie duuuże to wyszlo, ale to pierwsza fotka, mam nadzieje że wybaczycie ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 7 Lutego 2006 Share Napisano 7 Lutego 2006 moglbys zrobic zdjecie calej rosliny z oddali, jestes pewny ,ze to p.moranensis? Zmniejszaj zdjecia w programie graficznym i potem je wrzucaj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 8 Lutego 2006 Autor Share Napisano 8 Lutego 2006 Tu jest cała fotka: http://www.chrzanowo.webpark.pl/jpg/dsc_0431.jpg Czy to jest tłustosz morański to na 100% pewny nie jestem. Dostałem 3 takie od kolegi, on mi mówił że to p. moranesis. Może ktos zidentyfikuje i mnie upewni pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 8 Lutego 2006 Autor Share Napisano 8 Lutego 2006 Kurde, sorka, ale znowu jakiś obrazek zmutowany wyszedł , na dysku był normalny ;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 8 Lutego 2006 Share Napisano 8 Lutego 2006 Po prostu masz za dużą rozdzielczość obrazka... to się modyfikuje w programie graficznym np. w Photoshopie.... lub zmienia się w ustawieniach aparatu....Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi