Skocz do zawartości

Drosera Sessilifolia Kwitnienie I Po Karmieniu ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kilka zdjęć tej jednorocznej piękności ...

post-661-1165608757_thumb.jpg post-661-1165609122_thumb.jpg post-661-1165609081_thumb.jpg post-661-1165609229_thumb.jpg

lookajcie :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

Pzdr

PS. UWAGA !!! Jak kogoś przyłapię na kradzeniu i używaniu zdjęć np. na Allegro to nogi z d..y powyrywam ... :-).

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Prosze bardzo, dla tych co nie widzieli ....

Będę musiał się pobawić w chwili wolnego czasu (bliżej nieokreślona pętla czasu :-) ), programikiem HeliconFocus, o którym była mowa na tym forum ... zdjęcia będa lepsze ... zapowiada się nowa sesja zdjęciowa :-)

Odnośnik do odpowiedzi

Nasionka wysiewałem w maju tego roku :-), jak widzicie rosną szybko, jest to faktycznie roślinka jednoroczna, po wydaniu nasion obumiera, średnica roślinek to 1,5 - 2 cm.

No i przetestowałem programik Helicon Focus, zobaczcie efekt :

post-661-1165766098_thumb.jpg

według mnie ma bardzo fajne możliwości, tylko muszę się zopatrzyć w dobry statywik i zdjątka będą jak igła ... Polecam wszystkim chcacym zrobić dobre zdjęcia ala-macro :-)

Pzdr

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

@gonzoblade

wczoraj kupiłem na allegro 15 nasion Drosery sessilifolii, czy sprzedający o nicku Blade-MW to Ty?

Mam pytanko odnośnie tej rosiczki: czy jest ona tak szybka jak D. burmanii?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.