MariuszG Napisano 27 Listopada 2006 Share Napisano 27 Listopada 2006 Witam chciałem kupić w nepenti nasiona kapturnicy dok`ladnie nie wien jeszcze jakiej, jak postepuje sie z takimi nasionami tak jak z nasionami muchołowki ? poddaje sie je stratyfikacji? jeżeli tak to na jka długi okres ? i jak długo rosna kapturnice ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 Tak. Nasiona muszą być stratyfikowane około 2 miesięcy w temp. bliskiej 0 stopni. Wzrost - hym, bardzo, bardzo powolny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 28 Listopada 2006 Autor Share Napisano 28 Listopada 2006 Hm to chyba sobie kupie troche wyrośnieta w łobi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 nie zrazaj sie z doswiadczenia wiem ze takie roslinki co tak dlugo rosna daja najwiecej satysfakcji oczywiscie dla osob cierpliwych mozna sprobowac przeciez Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 28 Listopada 2006 Autor Share Napisano 28 Listopada 2006 Troche przeraża mnie stratyfikacja, bo ostatnio stratyfikowałem nasiona muchołowki i z tego co mi powiedział łukasz nic z nich juz nie bedzie :\, jak stratyfikujecie to w jaki sposób ? prosze o dokładna instrukcje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi