Skocz do zawartości

Moje Owadożery

Fannadil

Rekomendowane odpowiedzi

Drosera capensis 'alba' dzisiaj kupiona w nepenti w Warszawie:

sta42996wa6.th.jpg

sta43005sc4.th.jpg

sta43007jh0.th.jpg

sta43014un1.th.jpg

sta43016oi9.th.jpg

black&white ^^

sta43012yi5.th.jpg

Dionaea muscipula "Regular form" Zakupiona w obi (załuje że niepojechalem odrazu do nepenti tam sa bardzo ladnie i duże okazy) niewygląda najlepiej ale mysle, że sie wyliże w tej chwili zimuje :)

sta42980vn3.th.jpg

sta42981gk3.th.jpg

sta42983yp4.th.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna muchołówka, aż dziwne, że w OBI można taką kupić ^_^

Myśle, że trafiłem na w miare świerza dostawe ale i tak ma troche pułapki opadniete:)

dobry początek :D w doniczce, w której znajduje się capensis alba jest więcej roślin niż jedna...tak mi się wydaje... a ogólnie to bardzo ładne roślinki ;) powodzenia w dalszej hodowli :D

Właśnie też mi się wydaje, że jest wiecej niz jedna :)

a ogólnie to bardzo ładne roślinki ;) powodzenia w dalszej hodowli :D

Dzięki :D

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...

Mam takie pytanko czy "ta" capenesis to jest rozmiar XXL taki jak jest w ofercie NEPENTI czy poorostu kupiłeś ja bezpośrdenio w sklepie i nie było zadnego okreslonego rozmiaru????

PS. CZekamy na fotki jak roślinka wyrosła :D

M-M2

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze takie pytanko:D

Roślinka jest PIĘKNIE wyrośnięta i wybarwiona:D Naświetlasz ją moze jeśli tak to jakie oświetlenie i gdzie stoi :

* parapet (jaka wystawa) czy moze

* akwarium B)

THX

M-M2

Odnośnik do odpowiedzi

No tak bo to forma green ale chodzi mi o to ze jest taka soczyście zielona jak sałatka na wiosne :] Poprostu piekna :] Ja planuje kupic i trzymać ją na zachodnim oknie ale w akwa myslisz ze mam szanse na tak piękny okazj w przyszłości wychodować w takich warunkach a wieczorem bede doświetlał lampka ale zwykło biurkową o mocy 35 W (halogenowa) narazie nie zamierzam bawić sie w jakieś skąplikowane oświetlenia. A jeśli mozna wiedzieć to ta zarówka co ją masz to jest taka zwykła przykręcona do normalnej lampki ?? Jesli masz fotke całego oświetlenie jak to wygląda bede BARDZO WDZIĘCZNY PLZ :]

PS. Sorry ze jednym ciegiem napisane bez kropek itp. :D

M-M2

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.