Masiol Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 mozliwe ze problem z torfem. prawdopodobnie to hamuje wzrost P. laueana. mialem identycznie z weserem... przesadzenie do nowego podloza i od razu zaczal rosnac. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emiliano Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 a U.alpine masz wystawioną na pełne słońce czy ukrywasz ją w jakimś pół cieniu no i czy w podstawku woda stoi czy dolewasz od góry co jakiś czas tylko?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Ja tam u niego ogólnie mało torfu widzę, prawie same kamienie. I tak przyszedł do mnie z Nepenti... Alpina stoi w pełnym słońcu na południowym oknie. Dolewam od góry, ale tak żeby przeleciała i wypełniła podstawkę. Podlewam jak wyparuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 (edytowane) Lista roślin już zaktualizowana, czas na galerię. Muchołówka 'regular form' z LM Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez Phantom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 wykwit nie zahamuje wzrostu. mozesz sprobowac wsadzis ja do samego torfu i doniczke ustawic troche dalej od parapetu. powinna zaczac puszczac zielone liscie. jak zacznie to do slonca. kamyki sie szybko przesuszaja w pelnym sloncu i roslina nie ma skad wody brac pewnie. od kamykow lepszy jest drobny piasek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 (edytowane) Wymieszałem podłoże z torfem 50:50 (albo i więcej), co widać na zdjęciu. Jeśli nie uszkodziłem korzeni powinno być lepiej. Edytowane 14 Czerwca 2009 przez Phantom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 (edytowane) Aktualizacja - kwitnące pływacze: prealonga i blanchetii. Pinguicula cyclosecta Kilka nowości: Drosera filiformis Rosiczki: w środku binata 'Marston dragon', na górze od lewej intermedia, rotundifolia i nie wiem jaka (to był gratis, dopiero się odpija po transporcie) Sarracenia purpurea v. venosa (po transporcie) Kupka S. leucophylla i S. flava. Związanie bo wiatr je wyginał. Dionaea muscipula 'Giant' Dionaea muscipula 'Akai-Ryu' ('Red Dragon') Dionaea muscipula 'Dutch' huh (świeżo po transporcie, ale trochę mało podobna...) Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez Phantom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 nie bardzo mi to na dutch wyglada,chyba zwykły regular Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Zerknij do mojej galerii, tam masz prawdziwa dutch. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 (edytowane) Wiem jak wygląda 'Dutch'. Sprzedawca jest raczej znanyu (Albert Janota) i twierdzi, że : Jest to młoda roślina, z czasem powinna uzyskać kształt odpowiedni, zapewniam, że pod taką nazwą otrzymaliśmy ją od producenta Edytowane 1 Lipca 2009 przez Phantom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer_88 Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Phantom po ktorej stronie swiata masz balkon ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Tak wygląda mój dutch od alberta, żebyś miał porównanie.. Wątpliwości w zupełności uzasadnione.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 (edytowane) Na południe, rośliny mają pełne słońce przez większość dnia. Właśnie. Widać dostali nową partię roślin. Nie rozumiem tylko dlaczego zamiast zwrócić wadliwy towar dostawcy, wpychają go klientom... PS. Kiedy go dostałeś? Edytowane 4 Lipca 2009 przez Phantom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Zimą. Samą bulwę praktycznie, ale zdrowiutka była, więc wiedziałem, że odbije ładnie. ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 (edytowane) 'Dutch' nie wyszedł za to 'Regular' zaczyna piąć się ku niebu... Do tego jest trochę pokręcony I jakby tego było mało na kilku pułapkach ma po 4 włoski czuciowe co podobno nie jest częste (nigdy nie miałem muchołówki z czterema...) Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez Phantom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi