Skocz do zawartości

Jak Stopniowo??

Honey

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby stopniowo usypiać, to w jesieni najlepiej wystawić je na balkon czy coś aż sobie same usną, a potem można je tak jak ja do lodówki włożyć. Co do wybudzania to ja w lodóce przekładam je na coraz wyższą półkę (na samym dole 1-2* na samej górze 10-14* (mam wysoką lodówke a zamrażarka jest na samym dole) i powoli się wybudzają, światła przy wybydzaniu też należy stopniowo im dostarczać, na początek można je wystawić na okno, a potem siup do terra pod mocne świetlówki.

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja swoja w takim razie wstawiłam na najwyższą półkę lodówki,potem bedę ją zestawiać na niższe a jak będę wybudzać powtórzę to w odwrotną tronę. Mam nadzieję,że jak skończę ja zimować,to znowu będzie piękna (prawie cała mi uschła.

Mam jeszcze jedno pytanie-czy jak siedzi w lodówce,to utrzumywać jej stałą wilgotność??

Odnośnik do odpowiedzi

Firma Kwazar - lider w produkcji opryskiwaczy, spryskiwaczy, narzędzi ogrodniczych, automyjek, mebli ogrodowych. Chyba tego dotyczyła niepewność

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

troche z tematu zeszliście ;)

a jeśli chodzi o stopniowe usypianie czy stopniowe wybudzanie to jeszcze tak nie robiłem jak zaczołem zimować w tym roku to poprostu wsadziłem delikfentów do pudełka nie przykrywałem i od razu do lodoówki bez żadnego stopniowania

siedzą już tam miesiąc ani razu nie podlewałem ani nie spryskiwałem, roślinki mają sie dobrze i wyglądją tak jak przed zimowaniem tylko, że nie rosną, sam sie dziwie, że tak to dobrze wszystko wygląda

jak je będę wyciągał to od razu do terrarium bez stopniowania i mam nadzieję, że im to nie zaszkodzi ;)

pzdr

Odnośnik do odpowiedzi

No moja kapturnica juz siedzi w lodówce prawie 2 tygodnie. Też wsadzilam od razu,bo nie chciało mi sie bawić. Przed zimowaniem troche mi zmarniała,ale w lodówce ej stan kompletnie nie uległ zmianie... Mam nadzieję,że po wyjęciu sie coś ruszy,bo brzydko wyglada,a była naprawdę pięknym okazem...

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.