anutek Napisano 19 Grudnia 2006 Share Napisano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Witam! Dostałam niedawno Utricularia purpurea i nie mogę znależ żadnych informacji na jej temat.Chodzi mi głównie o hodowle.Czy się ją zimuje?Ponieważ trzymam ją narazie w tem 0-10 stopni cel.Ale zaczeło się z nią dziać coś dziwnego.Zaczeła się robić jakaś taka blada i powoli opada na dno.Dlaczego? Edytowane 2 Grudnia 2007 przez Miecio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 31 Grudnia 2006 Share Napisano 31 Grudnia 2006 U nas plywacz ten przez caly rok stoi pod 2 x 58w w wodzie o temperaturze ok 20C i rosnie bardzo szybko, mamy nadzieje na pierwsze kwiaty na wiosne. Na dnie zbiornika warto umiescic nasz torf sphagnowy, ktory nada wodzie odpowiednia kwasowosc. Roslina niech plywa w 15-20cm wody, poniewaz plywacze wodne lubia plytkie zbiorniki - w naturze rosna przy brzegach lub w malych zbiornikach wodnych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi