Skocz do zawartości

Pofalowane liście.

KamilÓś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż mój dzbanecznik Coccinea wypuszcza pofalowane liście, nie są one sztywne tak jak te który wyrosły u Nepenti tylko są pofalowane, można je zwinąć w rulonik i nic im się nie stanie :/ Co moge z tym fantem zrobić ?

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widać dzbanków przez moją niewiedzę - ponieważ wrzuciłem do nich świerszcze, a jak sie później okazało ciecz trawiąca przed wysyłką u Nepenti zostaje wylewana i nie miało co ich strawić i niektóre owady poniszczyły dzbanki a inne po prostu zgniły w środku a razem z nimi dzbanki :( ale puszcza już nowe i myśle że gdy pododa się poprawi i będize już ciepło wszystko wróci do normy :)

Odnośnik do odpowiedzi

Rośliny niestety nie doświetlam, ma ardzo dużo światła gdyż wisi przy samym oknie, liście nawilżam, ma wilgotność odpowiednią, trzymam ją przez okres zimowy w akwarium i nie wiem dlaczego tak się liście falują :/ ?

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do [beeep]milka jaką wysokość ma twój dzbanecznik ile go już masz i w jakiej wielkości do ciebie trafił jest napewno zdrowy !!! Jak ci śię niepodoba możesz mi go odsprzedać he he

Odnośnik do odpowiedzi

Mam go około 5 miesięcy i urósł u mnie około 9 cm ma teraz jakieś 28 cm wysokości :) A podoba mi sie strasznie :D i jest to mój pierwszy dzbanecznik więc misu znieść trudy mojej niewiedzy :) Nastepny bedzie mial lżej :D Sprzedaż go odpada bezapelacyjnie :D A jak mam się zająć pielęgnacją samych zarodkow dzbankow ?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.