KamilÓś Napisano 10 Lutego 2006 Share Napisano 10 Lutego 2006 Witam, otóż mój dzbanecznik Coccinea wypuszcza pofalowane liście, nie są one sztywne tak jak te który wyrosły u Nepenti tylko są pofalowane, można je zwinąć w rulonik i nic im się nie stanie :/ Co moge z tym fantem zrobić ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 10 Lutego 2006 Share Napisano 10 Lutego 2006 daj zdjęcie bedzie bardziej widomo o co się rozchodzi moze byc taki miękki bo to młody liśc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 Coś mu zaszkodziło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 11 Lutego 2006 Autor Share Napisano 11 Lutego 2006 1 obrazek 2 obrazek 3 obrazek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 Ładny dzbanecznik, widać że liście zielone, zdrowe, ale nie mam pojęcia dlaczeog takie pofalowane... A dlaczego nie widać żadnych dzbanuszków ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 wygląda na zdrowego a tymi pofalowanymi liścmi się niemartw mój też takie ma i rosnie dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 11 Lutego 2006 Autor Share Napisano 11 Lutego 2006 Nie widać dzbanków przez moją niewiedzę - ponieważ wrzuciłem do nich świerszcze, a jak sie później okazało ciecz trawiąca przed wysyłką u Nepenti zostaje wylewana i nie miało co ich strawić i niektóre owady poniszczyły dzbanki a inne po prostu zgniły w środku a razem z nimi dzbanki ale puszcza już nowe i myśle że gdy pododa się poprawi i będize już ciepło wszystko wróci do normy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 Ja też nie mam pojęcia, czemu te liście są pofalowane..... A jak doświetlasz ?? ( ale chyba nie ma to związku) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 Roślinka nie wygląda na chorą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 11 Lutego 2006 Autor Share Napisano 11 Lutego 2006 Rośliny niestety nie doświetlam, ma ardzo dużo światła gdyż wisi przy samym oknie, liście nawilżam, ma wilgotność odpowiednią, trzymam ją przez okres zimowy w akwarium i nie wiem dlaczego tak się liście falują :/ ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 12 Lutego 2006 Share Napisano 12 Lutego 2006 to nie choroba mój ma takie liście i mu to nieprzeszkadza jak bedzą wieksze to ta fala zniknie < jak liście będą większe> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 12 Lutego 2006 Share Napisano 12 Lutego 2006 U mojego coccinea też były takie liście. Mi się wydaje, że on ma takie zawsze i bym się na twoim miejscu tym nie przejmował, tylko robił wszystko by miał dzbanki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 12 Lutego 2006 Share Napisano 12 Lutego 2006 Mam pytanie do [beeep]milka jaką wysokość ma twój dzbanecznik ile go już masz i w jakiej wielkości do ciebie trafił jest napewno zdrowy !!! Jak ci śię niepodoba możesz mi go odsprzedać he he Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 12 Lutego 2006 Autor Share Napisano 12 Lutego 2006 Mam go około 5 miesięcy i urósł u mnie około 9 cm ma teraz jakieś 28 cm wysokości A podoba mi sie strasznie i jest to mój pierwszy dzbanecznik więc misu znieść trudy mojej niewiedzy Nastepny bedzie mial lżej Sprzedaż go odpada bezapelacyjnie A jak mam się zająć pielęgnacją samych zarodkow dzbankow ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArthasPL Napisano 12 Lutego 2006 Share Napisano 12 Lutego 2006 Dobre pytanie mam zamiar w najbliższym czasie zamówić jakiegoś dzbanecznika, więc mnie też się to przyda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi