Falke Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 Witam Kupilem Tułstosza emarginata x waser niestety po przesyłce został oderwany od korzenia co mam z nim zrobic liscie własciwie niemają korzeni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 gdzie kupiles ? korzen oderwany zostal podczas transportu ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falke Napisano 22 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2006 Oczywiście w nepenti Takl po otwarciu korzen byl w ziemi a reszta latala w kubku ;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1929_piec Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 Powiem tak... "normalka" ja też kupowałem w sumie 3 tłustosze... i wszystkie trzy były, powyrywane... ale wsadziłem je korzeniami do ziemi (a da sie inaczej? ) i wszystko gra Raz zrzuciłem mojego z parapetu i cała ziemia sie wysypała na niego... prócz tego że musiałem mu odciąć 50% listków bo sie połamały, reszta straciła kropelki, bo sie torf do nich przyklejił, ale następne listki były, "jakby się nic nie stało" Pozdrawiam WESOŁYCH ŚWIĄT B) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 To napisz do nepenti Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falke Napisano 22 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2006 Położylem Go Na Torf i Zobaczymy co będzie Do nepenti nie napisze bo co Reklamacja na mój koszt się nie oplaca ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falke Napisano 22 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2006 Mojim Skromnym zdaniem Tłustosze powinny byc pakowane jak bułki w szkolach jak ktos chdzi do szkoly to wie tom folią co sie "zlepia" powinny byc starannsie owijane a potem nakładac pudełko aby uniknąc zgniecenia TAK ZAPAKOWANY TŁUSTOSZ NIEMA PRAWA WYRWAC SIĘ OD KORZENIA ;/ !! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 "folią co sie "zlepia" " -> folia termokurczliwa Jak byb robić tak jak piszesz wóczas byłby cały połamany ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falke Napisano 22 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2006 Wydaje mi się ze jesli bylby odpowiednio pakowany niepolamal by się ale to tylko moje zdanie i moze niemam racji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 16 Stycznia 2007 Share Napisano 16 Stycznia 2007 pakowanie tlustoszy to niestety ciezka sprawa, dlatego najlepszym rozwiazaniem jest wysylanie osobno, do posadzenia. Wtedy znacznie latwiej go zapakowac. Tak wysylamy za granice i nigdy nie ma problemow. Zawsze mozecie poprosic w e-mailu aby rosline wyslac poza dolaczona doniczka i podlozem (osobno). Aby go posadzic wystarczy polozyc na podlozu, sam sie ukorzeni bez problemu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi