Biolek Napisano 24 Grudnia 2006 Share Napisano 24 Grudnia 2006 No wreszcie po 3 miesiacach zalatwiania,majsterkowania,lepienia etc. jest moje VIVARIUM Dzbaneczniki sa w nowym domku dopiero 3 tygodnie wiec sie aklimatyzuja,ale pierwsze dzbanki zaczynaja puszczac wiec nie jest tak zle:]] A to moj skład N.Ventrata ,,Red form" N.Burbidgeae N.Spectabilis N.Petiolata N.Bongso Nepenthes Tobaica x Khasiana Neoregelia Guzmania A na wiosne dojda jeszcze oplatwy:D Warunki: Wilgotnosc-dzien ok 75% noc ok 85% Temp. Dzien ok 25*C Noc ok 17*C Oswietlenie: 1xPhilips Master PL-L 36w/865 1x Leuci Gemini L 36w/840 Wszystko na statecznikach konwencjonalnych Dodatki: Wentylator 12x12 Pompka Grzalka Szafka pod vivarium przerobiona z jednej z czesci starej ,,sypialni" moich rodzicow:D Oswietlenie: 1x Osram Fluora 18w 1x Philips Aquarelle 1x jakis NO NAME 18w Rowniez wszystko na statecznikach konwencjonalnych PS.Wesolych Swiat Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 24 Grudnia 2006 Share Napisano 24 Grudnia 2006 Bardzo ładne to twoje VIVARIUM. Misiek też niczego sobie A to takie w lewym górnym rogu, z rożowym po srodku, to tez dzbanecznik ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 24 Grudnia 2006 Share Napisano 24 Grudnia 2006 WOW !!!!! PS masz źle zalany keramzyt- zalej go tylko do połowy zeby wystawał ponad lustro wody bo inaczej nic nie da Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 24 Grudnia 2006 Share Napisano 24 Grudnia 2006 Jestem pod wrażeniem :blink: :blink: :blink: sam wycinałes szyby? ile kosztowała Ciebie ta konstrukcja ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biolek Napisano 25 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2006 Jestem pod wrażeniem :blink: :blink: :blink: sam wycinałes szyby? ile kosztowała Ciebie ta konstrukcja ? Wszystko zrobiłem sam no oprocz konstrukcji terrarium ja zamowilem w firmie specjalizujacej sie w robieniu takich rzeczy i za wymiary Wys.0,85m Dł.0,65m Szer.0,35m zaplacilem 260zl.A jesli chodzi o tylnia scianke i reszte wystroju nie liczac roslin,sprzetu,oswietlenia poszło na to ok.220zl. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BugKiller Napisano 25 Grudnia 2006 Share Napisano 25 Grudnia 2006 OMMMMMGGGGGGGGG, jeenyy super, a jak podlewasz dzbaneczniki?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biolek Napisano 25 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2006 OMMMMMGGGGGGGGG, jeenyy super, a jak podlewasz dzbaneczniki?? Zalezy o ktory dzbnecznik chodzi...bo niektore podlewam normalnie konewka tak zeby mialy wilgotne podloze a w miejsach w ktorych jest to utrudnione to duza strzykawka.Robie to dosc rzadko bo czeste zraszanie+wysoka wilgotnośc utrzymuja w podlozu odpowiednia zawartosc wody. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angatti_Reef Napisano 25 Grudnia 2006 Share Napisano 25 Grudnia 2006 a co sie sklada na tylnia sciane - bardzo ladne vivarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askanios Napisano 25 Grudnia 2006 Share Napisano 25 Grudnia 2006 Gratuluję vivarium, musiałeś w nie włożyć dużo pracy. Wyobrażam sobie jak będzie wyglądało gdy rośliny się rozrosną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość K_S Napisano 25 Grudnia 2006 Share Napisano 25 Grudnia 2006 Świetne, ale... [tak jest jedno ale ] Ten termomentr czy higromentr jest beznadziejny. Poczytaj opinię o nim (lub uwierz w moją), szkoda pieniędzy na te zabawki. Lepiej kupić mniej estetyczny, ale dobrze działający. Mimo wszystko podziwiam Dobra robota, Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biolek Napisano 25 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2006 Masz racje....ostanio poczytalem sobie o nim troche i niby czesto robi zle pomiary,ale jak juz go przykleilem to niech bedzie .No co teraz polecacie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 25 Grudnia 2006 Share Napisano 25 Grudnia 2006 Vivarium G.E.N.I.A.L.N.E po prostu cud jak dla mnie jedna z ładniejszych pod względem estetycznym konstrukcji na tym forum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bakteria Napisano 26 Grudnia 2006 Share Napisano 26 Grudnia 2006 Naprawde super vivarium będzie niezłą ozdobą pokoju. Tak duże rozmiary dają spore możliwości co do aranżacji, można zrobić sobie tam niezłą dżungle. Myśle że dzbaneczniki i oplątwy będą sie super prezentować, ja bym jeszcze ci zaproponował dodać kilka storczyków. Są takie orchidee które rosną do niewielkich rozmiarów i właśnie nadają sie do takich vivarii. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 26 Grudnia 2006 Share Napisano 26 Grudnia 2006 Nie no naprawde super, tez bym takie chcial miec, a co to jest to z tylu jakies drewno czy co? A ten kwitnacy to tez dzbanecznik? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubczak Napisano 27 Grudnia 2006 Share Napisano 27 Grudnia 2006 ale bajer!!omfg!może by tam dołożyć pare innych roślinek ? bardzo ładnie to wygląda... pięknie!! pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi