michcup Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 a co mi tam pochwale się a przy okazji może ktoś coś ciekawego wrzuci bo coś ostatnio nic ciekawego na forum Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Elegancko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 pająk sobie domek zrobił z tłustoszowego kwiatka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Maja 2010 Autor Share Napisano 13 Maja 2010 Nic dodać, nic ująć, piękny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzony1991 Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 W czerwcu postanowiłem że zrobię dwie sadzonki liściowe muchołówki. Po ponad 5 miesiącach jest efekt: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 5 miesięcy, to jakby się trochę długo wydawało, ale liczy się efekt końcowy. Możliwe, że gdybyś spróbował zrobić sadzonki wczesną wiosną, to wyszłyby szybciej, a nawet jeszcze trochę urosły. Pamiętam swoje pierwsze sadzonki liściowe. Wyszły tak na prawdę przypadkiem. Z D. capensis. Kiedy obcinając stary liść, brzydki, ale żywy, uciął mi się taki 1 cm kawałek i upadł na torf. Od niechcenia go zostawiłem. Po czym pojawiła się mała czerwona kuleczka,która stopniowo zaczęła przybierać formę liści. W ten sposób wszystko zrozumiałem. Spróbowałem z innymi rodzajami jak muchołówka czy kapturnica. Ta pierwsza się udała, druga wypuściła tylko korzeń, ale nie pojawił się nigdy stożek wzrostu. Choć jak czytałem, to u kapturnic to chyba nie u wszystkich się to musi udać i też trzeba to jakoś specyficznie zrobić, ale się da. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NepenthesPL Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Moim największym sukcesem do tej pory jest to że mój pierwszy dzbanecznik (N. x ventrata) się zaaklimatyzował , ponieważ otwiera swój pierwszy od przeprowadzki dzbanek . Edytowane 15 Października 2014 przez NepenthesPL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 Pierwsza siewka Genlisea nebulicola. Oby pojawiły się kolejne i dalej rosły normalnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reinmar Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 A cóż to za Genlisea ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 Taka super, ultra rzadka. Zapewne jeżeli ktoś ją w Europie ma to będzie tą osobą Andreas Fleishmann lub inne osoby, które nigdy w życiu się nią nie podzielą... Ja zdecydowanie się podzielę, niech tylko podrośnie i pokiełkują kolejne nasiona. Kilka zdjęć i opis ze środowiska naturalnego, w języku angielskim: KLIKNIJ TUTAJ. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reinmar Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Nowy gatunek ? Skąd takie cuda wziąć ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 Nie ma skąd wziąć w Europie. Ja się namordowałem co niemiara, żeby ściągnąć trochę nasion prosto z Brazylii. Z prawdziwą G. filiformis też próbowałem, ale się nie udało. :/ Bo ta obecnie oferowana to absolutnie żadną G. filiformis nie jest. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2015 Udało mi się w reszcie okiełznać U. geminiloba, teraz nie mogę doczekać się kwiatka. Uzyskałem 3 torebki nasienne U. mannii z samozapylenia, jednak w dalszym ciągu jeszcze rosną, więc na nasiona trzeba będzie poczekać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Moje gratulacje !!! , ale z drugiej strony mogło się udać tylko u tak doświadczonego Hodowcy . Życzę dużego- licznego wysypu nasion . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serek111 Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 (edytowane) Największym moim sukcesem była w końcu wyprawa do Holandii do cofe-shopu. Poza tym w Elve fotowoltaika którą sobie załatwiłem, bardzo była to mądra i właściwa decyzja. Edytowane 19 Czerwca 2017 przez serek111 Proszę stotować zasady poprawnej pisowni w swoich wypowiedziach jak ujmuje to regulamin! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi