Jasiio Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 MAm pytanie: Bo dzis w sklepie (RCMB) widzialem ladnego, duzego dzbaneczka. nie widzielem etykiety, ale bardzo podobny do tego: http://www.nepenti.pl/rosliny_galeria.php?...=30&TowarId=102 . Mial 6-7 duzych dzbankow, tylko, ze przykrywka, kołnierz, warga - po prostu górna część dzbanecznika była uschnięta, ale dolne 2/3 było w porządku. widziałem 2 malutkie zdrowe (!) dzbanki. I teraz moje pytanie: Bo chciałbym go kupić, ale nie wiem jak zabrać się za reanimację!! Czy w ogóle się uda?! (chociaz liscie mial zdrowe i bylo ich duzo, tylko ze nie mialy dzbankow). Jesli chodzi o miesozerne, to hoduje mucholowki i rosiczki, wiec dzbaneczniki to bedzie nowosc, i w tym zakresie jestem pocztakujacym. i czy w ogole dobre by to bylo, zeby zaczynac hodowle od duzego okazu? Aha. jeszcze jedno: nie mam terrarium ani akwarium (tzn. mam 25 l, ale tam sa roslinki - plaudarium). Cena: 38 zł Co Wy na to??!! Prosze pomożcie!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 mozes kupic i trzymac na parapecie po kilku miesiącach przyzwyczai się do mniejszej wilgotności i zacznie normalnie rosnąć ale trzeba mieć duzo cierploiwaści Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 Jeżeli to jest ventrata to 38 zeta to nie jest raczej najtaniej. Te dzbaneczniki są łatwe w utrzymaniu i pewnie szybko by mu się poprawiło, zwłaszcza, że idzie wiosna i będzie więcej światła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiio Napisano 11 Lutego 2006 Autor Share Napisano 11 Lutego 2006 jednak kupilem =) wg etykiety jest to 'Nepenthes Alata' zdjecie zamieszcze pozniej. jak sie okazalo ma mnostwo malych dzbankow w srodku!!! na zdjeciu etykiety widnieje dzbanecznik, ktory jest bardzo podobny do tego, o ktorym pisalem w moim poprzednim poscie! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 Jak podpisany "alata" to raczej nie jest alata tylko krzyzówka ventriciosa i alata (nazywany często ventrata). Łatwy w hodowli, dość szybko rośnie. Myślę, że nie będzie długo przystosowywał siędo nowych warunków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiio Napisano 11 Lutego 2006 Autor Share Napisano 11 Lutego 2006 wielki dzieki za info!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiio Napisano 12 Lutego 2006 Autor Share Napisano 12 Lutego 2006 A oto fotki to mój dzbanecznik: jego usniete dzbanki: ale ma tez nowe, ale jeszcze malutkie: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 12 Lutego 2006 Share Napisano 12 Lutego 2006 Jak mozesz to zrob zdjecie plakietki, a powiem Ci od ktorego producenta pochodzi i co stosuje do pedzenia roslin. U nas kupilbys taniej taka roslinke, po ok 25zl, ale obecnie sie wszystkie skonczyly. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiio Napisano 13 Lutego 2006 Autor Share Napisano 13 Lutego 2006 przód plakietki: oraz tył: a tak poza tym to jeszcze + 9 zł koszt przesyłki, co daje 34 zł, czyli nie wiele wiecej... a i tak sie skonczyly... a tak poza marginesem, to jaki byłby to rozmiar? 7 duzych usniechnietych do polowy dzbankow, 6 malych, 2 duze rosliny (tzn. mozna je przesadzic do dwoch roznych donieczek i byly dwie) i 3 male rosliny..., srednica doniczki: 15 cm, wysokosc rosliny: 20 i 15 (to te owe 2 rosliny) ??? pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 13 Lutego 2006 Share Napisano 13 Lutego 2006 Koszt Przesyłki to 15zł :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiio Napisano 13 Lutego 2006 Autor Share Napisano 13 Lutego 2006 ha! to daje mi juz 40 zl --> czyli jednak oplacalo sie kupic w RCMB Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sardo Napisano 17 Lutego 2006 Share Napisano 17 Lutego 2006 Ventraty się wszystkie skonczyły? a kiedy będą w sprzedaży? bo chciałem sobie kupić ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 17 Lutego 2006 Share Napisano 17 Lutego 2006 A ja mam pytanie czemu niby 15 zł jak można pocztš i wychodzi taniej ?? tylko 9 zł za przesyłke Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamek Napisano 17 Lutego 2006 Share Napisano 17 Lutego 2006 DSArtur napisał: A ja mam pytanie czemu niby 15 zł jak można pocztš i wychodzi taniej ?? tylko 9 zł za przesyłke Teraz już nie można. Zresztą taniej, nie znaczy lepiej i bezpieczniej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radas01 Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 a co to za sklep- RCMB :?: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi