Skocz do zawartości

Co To Za Dzbanek I Jak Go Traktowac ?

MariuszG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem dzbanecznik w łobi i jest troche w słabym stanie. Możecie powiedziec mi co to za odmiana i jak sie z nią obchodzić ? Probowałem porownac ze zdjeciami w galeri nepenti , ale jakos jak pasowały mi dzbanki to liscie niebardzo. I wydaje mi sie że w doniczce jest ziemia zamiast torfu. Jak go podlewac ? Poniżej zdjecie

1001049mt7.th.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien, ale na pierwszy rzut oka wygląda mi to na n. albomarginata

Lepiej poczekaj na opinię profesjonalistów :D - jedyne, co jest w nim dziwne to te liście - ten gatunek ma nieco węższe, choć różne mutacje chodzą po roślinach :D

Odnośnik do odpowiedzi

No ok to juz wiem jaki gatunek, ale jak dbac o niego ??? czy potrzebuje duza wilgotność ? itd ?

Jest to krzyżówka gatunku górskiego i pośredniego, zatem nocne spadki temperatury (nie muszą być wielkie 2-5C powinny starczyć) wilgotnośc powyżej 65% - idealny do terrarium, najlepiej nie podlewać tylko dużo pryskać, utrzymywać wilgotne podłoże (np. spryskiwac)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.