Abdel_k9 Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 Ja tez kupilem w obi takiego dzbanecznika, byl w nieco gorszym stanie niz twoj. Stoi na polce na podstawce z keramzytem, roznie w torfie z perlitem Nie spryskuje, podlewam kiedy torf zaczyna robic sie suchy. Swatlo to 2x18W jedna swietlowka zwykla 6400K druga to Flora-Glo (odpowiednik Aquarelle itp). Po poltora miesieca sa takie efekty. Dzbanek ma dlugos okolo 11cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 ale fajny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 12 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2007 U mnie stoi pod świetlowka 24W 6400k radził byś mi wymienic ziemie w ktorej był zasadzony ? w sumie to ta zemia napewno nie przypomina torfu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abdel_k9 Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 Ja przesadzilem odrazu po kupieniu bo tamten torf byl strasznie zbity i w sumie nie wiadomo jaka wodą je podlewaja w obi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 15 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2007 A co mam zrobić z liscmi ktore maja zczerniałe końcowki ? chyba dzbanekj troche zmarł w sklepie a obciąc ich niemoge bo nie zostanie mi żaden liśc, ale zczernienia sa tylko na brzegach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 15 Stycznia 2007 Share Napisano 15 Stycznia 2007 ja obciolem u swojej wentraty jedynie zczerniale dzbanki i koncowki lisci bo z nepenti taki dostalem (w sumie dluga podroz i sie mogl nabawic choroby) te obciete liscie dalej sa zielone a roslina nie pochorowala sie po ich odcieciu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi