Skocz do zawartości

Jatzo1987 - Galeria Roślin

Gość jatzo1987

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jatzo1987

Witam! :) Oto moja niestety już skromna kolekcja :( było w niej około 30 drosera capensis, 2 muchołówki, około 20 drosera communis... niestety pewnego pięknego letniego dnia moja mama wysawiła moje rośliny na gorący parapet... po paru godzinach nieobecności tylko tyle udało mi się uratować... na pierwszym zdjęciu dionaea muscipula...

post-663-1168091700_thumb.jpg

na drugim drosera capesis...

post-663-1168091721_thumb.jpg

na trzecim zaś drosera communis...

post-663-1168091745_thumb.jpg

Niestety tylko tyle udało mi się uratować... Dodam jeszcze, że rośliny trzymam w szklanej kuli i zraszam je codzienie...

Mam zamiar niedługo powiekszyć kolekcję...

Pozdrawiam wszystkich!

Odnośnik do odpowiedzi

stary nie boj nic o capensisy, jeszcze bedziesz mial ich dosc i traktowal je jako 'chwasty', mialem kiedys podobna sytuacje ale to babka mi zniszczyla pare roslin, jednak nie byly to jakies cenne rosliny wiec nic sie nie stalo :-)

Odnośnik do odpowiedzi

jatzo1987 napisał:
Witam! :) Oto moja niestety już skromna kolekcja :( było w niej około 30 drosera capensis, 2 muchołówki, około 20 drosera communis... niestety pewnego pięknego letniego dnia moja mama wysawiła moje rośliny na gorący parapet... po paru godzinach nieobecności tylko tyle udało mi się uratować... na pierwszym zdjęciu dionaea muscipula...

post-663-1168091700_thumb.jpg

na drugim drosera capesis...

post-663-1168091721_thumb.jpg

na trzecim zaś drosera communis...

post-663-1168091745_thumb.jpg

Niestety tylko tyle udało mi się uratować... Dodam jeszcze, że rośliny trzymam w szklanej kuli i zraszam je codzienie...

Mam zamiar niedługo powiekszyć kolekcję...

Pozdrawiam wszystkich!

Ta trzecia to drosera spatulata "Kansai"

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.