Gość jatzo1987 Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Witam! Oto moja niestety już skromna kolekcja było w niej około 30 drosera capensis, 2 muchołówki, około 20 drosera communis... niestety pewnego pięknego letniego dnia moja mama wysawiła moje rośliny na gorący parapet... po paru godzinach nieobecności tylko tyle udało mi się uratować... na pierwszym zdjęciu dionaea muscipula... na drugim drosera capesis... na trzecim zaś drosera communis... Niestety tylko tyle udało mi się uratować... Dodam jeszcze, że rośliny trzymam w szklanej kuli i zraszam je codzienie... Mam zamiar niedługo powiekszyć kolekcję... Pozdrawiam wszystkich! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenici Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 nie wiem czy zraszanie rosiczek to dobry pomysł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Moim zdaniem sa ładniejsze po zraszaniu. Tylko rozćieńcza sie płyn wabiacy robactwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubczak Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 odradzam spryskiwania rosiczek...mało jest kleistej cieczy jak zauważyli przedmówcy... muchłówka też nie lubi zbyt dużej wilgotności... na początek bardzo ładne roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 stary nie boj nic o capensisy, jeszcze bedziesz mial ich dosc i traktowal je jako 'chwasty', mialem kiedys podobna sytuacje ale to babka mi zniszczyla pare roslin, jednak nie byly to jakies cenne rosliny wiec nic sie nie stalo :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasca Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 Moim zdaniem są nieco niedoświetlone... Co będzie najlepsze się nie wypowiem bo się znam, ale dobrz eby było gdybyś jakąś żarówkę zawiesił nad kulą... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 13 Stycznia 2007 Share Napisano 13 Stycznia 2007 Z czasem Jatzo sam bedzie wiedział co jest złe a co dobre do jego owadożeów. Tez sie uczyłem na błedach A jak bedzie juz doświadczony to bedzie miał tak pienke rosliny jak moje Fotki ładne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 13 Stycznia 2007 Share Napisano 13 Stycznia 2007 jatzo1987 napisał: Witam! Oto moja niestety już skromna kolekcja było w niej około 30 drosera capensis, 2 muchołówki, około 20 drosera communis... niestety pewnego pięknego letniego dnia moja mama wysawiła moje rośliny na gorący parapet... po paru godzinach nieobecności tylko tyle udało mi się uratować... na pierwszym zdjęciu dionaea muscipula... na drugim drosera capesis... na trzecim zaś drosera communis... Niestety tylko tyle udało mi się uratować... Dodam jeszcze, że rośliny trzymam w szklanej kuli i zraszam je codzienie... Mam zamiar niedługo powiekszyć kolekcję... Pozdrawiam wszystkich! Ta trzecia to drosera spatulata "Kansai" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi