Honey Napisano 15 Stycznia 2007 Share Napisano 15 Stycznia 2007 Czy pleśń w doniczce kapturnicy może być dla niej niebezpieczna? Jeśli tak,to jak się jej pozbyć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 15 Stycznia 2007 Share Napisano 15 Stycznia 2007 Jeśli pleśni jest mało to możesz zeskrobać z warstwą torfu i dosypać nowego. Jeśli pleśni jest wiecej to warto dobrze by było zastosować chemię np. Topsin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Doe Napisano 15 Stycznia 2007 Share Napisano 15 Stycznia 2007 Jeśli pleśni jest mało to możesz zeskrobać z warstwą torfu i dosypać nowego. Jeśli pleśni jest wiecej to warto dobrze by było zastosować chemię np. Topsin może nie w temacie kapturnicy ale chyba pleśni. Otoz na ziemi w ktorej wysialem nasionka pojawil mi sie szary nalot, jako ze nasionka jeszcze nie wykielkowaly (no przynajmniej nie widocznie) to nie ma mowy o zbieraniu tego. Zastanawiam sie nad Topsinem. I tak oto doszedlem do clue czy podlanie topsinem owego nalotu nie zaszkodzi nasionom / mlodym roslinkom ? pzdr JD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 15 Stycznia 2007 Share Napisano 15 Stycznia 2007 Jak prawidłowo rozcieńczysz to nie, wg mnie lepiej by było spryskać po wierzchu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Doe Napisano 15 Stycznia 2007 Share Napisano 15 Stycznia 2007 Jak prawidłowo rozcieńczysz to nie, wg mnie lepiej by było spryskać po wierzchu. dzieki, tak zrobie. pzdr JD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 16 Stycznia 2007 Share Napisano 16 Stycznia 2007 szczerze - na niewielkie ilości pleśni u mnie skutkuje rumianek - nie wiem czemu ale po spryskaniu rumiankiem doniczki z kiełkami rosiczek pleśń zniknęła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honey Napisano 17 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2007 Ale wyciąg z rumianku-taki co się zaparza w saszetkach? Jak na razie zeskrobałam wierzchnia warstwę torfu wraz z pleśnią i dosypałam nowego. Jak to nie pomoże,to zastosuje jakieś środki (może spróbuję tego rumianku?) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 17 Stycznia 2007 Share Napisano 17 Stycznia 2007 Tak w saszetkach najlepiej 4 na pół litrową butelkę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi