Tomek_ Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 witam dostalem tlustosza z nepenti i chcialem sie zapytac o podloze dla niego aktualnie jest w oryginalnym zwirku z nepenti ale slyszalem ze mozna trzymacw sphagnym, czy to prawda ? wiem ze zwirek jest zasadowy a sphagnum jest kwasny, czy to jest obojetne ? gypsicola agnata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 Ja niektóre tłustosze trzymam bezpośrednio w wodzie z keramzytem Polecam! Jak listek sie ułamie, lub połorzy, to czasem jest nowa roślinka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1929_piec Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 Ja niektóre tłustosze trzymam bezpośrednio w wodzie z keramzytem Polecam! Jak listek sie ułamie, lub połorzy, to czasem jest nowa roślinka :blink: Możesz zrobić tego fotke... bo mnie zainspirowałeś tym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 No proszę bardzo, tylko ten akurat jest mały (jemu najłatwiej było zrobić foto ) Z liścia zrobiły się dwa małe i zostawie ja tam Albo wymienie A tutaj pływacze na mchu (calcyfida i blanchetti chyba): Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1929_piec Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 Rozumiem że tłustosz to to małe zielone, pod doniczkami ? :D Jak myślisz zaryzykować z moim jednym tłustoszem ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 to na dole to mi na meszek sphagnum wygląda a tłustosze to w torfie trzymam i rosna ok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1929_piec Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 to na dole to mi na meszek sphagnum wygląda a tłustosze to w torfie trzymam i rosna ok Ale na pierwszym zdjęciu :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 Bo to jest mech Na nim sadzonki pływaczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi