P.K. Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 mam jedno pytanie po co Ci w akwarium az tyle torfu?? nie wystarczylo by pol tego co wlorzyle? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 21 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2007 Hehe... już jest tego mniej.. a i wtedy było go max 15cm, a teraz jest z 10... myślę że nie jest to za dużo, ani za mało... Ale możliwe że jeszcze trochę tego wyciągnę... Roślinki muszą w czymś rosnąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 pawlos10 - ja sie naprawde nie znam ale nie ma czegoś takiego jak prawie próżnia... a do wytworzenia próżni potrzebna jest pompa próżniowa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 no jesli wentylator zostanie umieszczony tak zeby "wysysal" powietrze z akwa bedzie ciezko wilgotnosc utrzymac. najlepiej jest go umiescic w terra tak zeby powietrze krazylo w obiegu zamknietym a terra raz na jakis czas przewietrzyc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anutek Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 Według mnie wystarczy jeden wentylatorek.I nie jest ważne ,czy wydmu[beeep]e powietrze,czy zasysa.Byle by mieszał je w środku,żeby nie stało.Bo jeśli stoi powietrze nie ma przewiewu to robi się pleśń Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 anutek: a jak zamierzasz wowczas utrzymac wilgotnosc ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 21 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2007 U mnie wentylatorek około 4ry razy dziennie po 3minuty wyciąga powietrze z akwa, podczas tego zabiegu spada troche temperatura i wilgotność do około 70%, po 5ciu minutach wilgotność ponownie sięga ponad 90% Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 artur: aha wiec rozumiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BugKiller Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 U mnie u góry w rogu wentylator pracuje 12h tak jak świetlówki (pracuje też po to, żeby chłodzić powietrze wokół świetlówek), a z drugiej strony terra jest wywietrznik i mimo wymiany powietrza to hygro jest na poziomie 70-80%, a w nocy 90-100% przy wyłączonym wentylu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi