Skocz do zawartości

Moje Akwa...

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe... już jest tego mniej.. a i wtedy było go max 15cm, a teraz jest z 10... myślę że nie jest to za dużo, ani za mało...

Ale możliwe że jeszcze trochę tego wyciągnę...

Roślinki muszą w czymś rosnąć :)

Odnośnik do odpowiedzi

no jesli wentylator zostanie umieszczony tak zeby "wysysal" powietrze z akwa bedzie ciezko wilgotnosc utrzymac. najlepiej jest go umiescic w terra tak zeby powietrze krazylo w obiegu zamknietym a terra raz na jakis czas przewietrzyc.

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie wystarczy jeden wentylatorek.I nie jest ważne ,czy wydmu[beeep]e powietrze,czy zasysa.Byle by mieszał je w środku,żeby nie stało.Bo jeśli stoi powietrze nie ma przewiewu to robi się pleśń

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wentylatorek około 4ry razy dziennie po 3minuty wyciąga powietrze z akwa, podczas tego zabiegu spada troche temperatura i wilgotność do około 70%, po 5ciu minutach wilgotność ponownie sięga ponad 90% :)

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie u góry w rogu wentylator pracuje 12h tak jak świetlówki (pracuje też po to, żeby chłodzić powietrze wokół świetlówek), a z drugiej strony terra jest wywietrznik i mimo wymiany powietrza to hygro jest na poziomie 70-80%, a w nocy 90-100% przy wyłączonym wentylu.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.