P.K. Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 N.Ventrata......................N.truncata Pasian..............N.Tobaica....................N.bicalcarata 'red flush' N.burbidgeae................ ..........Nepenthes X Kuchingensis 1Ventrata 2truncata Pasian 3veitchii 4Tobaica 5bicalcarata 'red flush' 6Kuchingensis 7Kuchingensis 8burbidgeae 9spectabilis Fotografie przedstawione w galerii są tylko i wyłącznie moją własnością ,i nie wyrażam zgody na przesyłanie ,publikowanie ich w innych miejscach i używania w celach marketingowych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 2 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2007 1Red Line 2Fine tooth x red 3Pink Venus 4Red Dragon 5Red Green 6Fast 7Dutch 8Cross 9SW Giant 10Regular 11Sawtooth PS. Przy okazji chce przeprosić wszystkich którzy komentowali moje galerie za to że kazałem usunąć ich posty. Przyczyną było to że po dłuższym czasie nie wiedziałem gdzie były zdjęcia jakich roślin i wstawiając byle gdzie co popadnie galeria byłaby całkiem zamieszana;/. To się więcej nie powtórzy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 Piękne rośliny Szczególnie dzbaneczniki ale muchołówki też niczego sobie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 2 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2007 1nitidula ssp.omissa x occidentalis 2capensis 3coccicaulis 4capillaris 5capillaris North of Citronelle in Washington Co., USA' 6;7;8 spatulata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 Hehe, Ty jeszcze te spatulaty masz? Moja jakoś nie rośnie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 Roślinki fajne ale zdjęcia słabe pokombinuj może wyjdą lepsze Pozdrawiam jk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2007 Tym razem kilka zdjęć nieowadożernych ,aczkolwiek też ciekawych roślin. 1Ligustr 2Avocado 3Bananowiec 4Baobab 5Mandarynka 6Cytryna skierniewicka 7Figowiec 8Granat 9Laur 10Kawowiec 11Kalamondyna 12Gloksynia 13Amarylis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Boski jest ten Hipeastrum :D czy jeśli przekwitnie jest szansa ze zakwitnie podobnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2007 Mam dwa Hipeastrum jeden kwitnie na bilo z różowym zabarwieniem w środku a drugi jak widać na zdjęciach.....niestety te wspaniałe kwiaty można zaobserwować tylko raz w roku przez niespełna tydzień lub dwa razy jeśli nie dopuszcza się rośliny do spoczynku w okresie zimowym. Roślina kwitnie wypuszczając kwiaty zawsze identyczne jak ubiegłym razem. Tak jak już wcześniej napisałem roślina przez niewiele dni posiada kwiaty, przez resztę czasu w okresie letnim w wyglądzie przypomina cebulę tyle że dość znacznie większą. Rozmnażać tą roślinę można z nasion lub gdy są starsze same się dzielą wypuszczając młode bulwy. Gleba- może być zwykła ziemia do roślin. (w lecie) Nawozy-jak się podleje nawozem to dobrze a jak nie to roślinka nie ubolewa z tego powodu. Podlewanie- tak żeby ziemia była wilgotna ale nie mokra. (przed i w okresie spoczynku) Podlewać skąpo aż w końcu zaprzestać podlewania (roślina na pewno nie ucierpi) ponowne podlewanie ja rozpoczynam mniej więcej po całkowitym miesięcznym odpoczynku moich Hipeastrum. (Myślę że to najważniejsze co trzeba wiedzieć o tej roślinie ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 To jakieś zielsko to jest Gloksynia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 14 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2007 Dzięki już zmieniłem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waleń Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 mam pytanie a.d. avocado bo ja też sobie za hodowałem ok 4 mies temu i gdy wystawiłem na balkon na mocniejsze światło to się poparzyło, a widzę że twoje jest całkiem ładne. pytanie: jakie oświetlenie mu zapewniasz?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 Niezła kolekcja Tez mam dwie kawy. Mają po ~~ 1,5 m wysokosci i ciagle rosną. Ostatnio posiałem nasiona granatu i mam kilka roślinek. Zobaczymy jak beda dalej rosnąć. M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 piekne! po prostu cudowne roslinki !! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 ładne roślinki, mam nadzieję że mój dzbanek też taki urośnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi