lewy11 Napisano 5 Lutego 2007 Share Napisano 5 Lutego 2007 Witam Posadziłem tydzien temu nasiona Drosera burmanii i jeszcz mi nic nie wyrosł!!! Może mi ktoś powidziec ile ona potrzebuje czasu żeby wykiełkowac teraz zimą ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1929_piec Napisano 5 Lutego 2007 Share Napisano 5 Lutego 2007 Poczekaj jeszcze tydzień... na kiełki... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Doe Napisano 5 Lutego 2007 Share Napisano 5 Lutego 2007 ja czekalem ze 4 - 5 tyg. i wykielkowalo tylko 3 z 10 u. pzdr JD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 5 Lutego 2007 Share Napisano 5 Lutego 2007 stosunkowo nie ma różnicy czy są siane zimną czy latem. Musisz zapewnić jak najwięcej światła, nie wspominając o temp ok 25 C rada: nie zostawiaj na noc na parapecie , przestaw gdzieś na biurko czy szafkę bo w nocy jest chłodno w okolicy okna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_man Napisano 5 Lutego 2007 Share Napisano 5 Lutego 2007 stosunkowo nie ma różnicy czy są siane zimną czy latem. Musisz zapewnić jak najwięcej światła, nie wspominając o temp ok 25 C rada: nie zostawiaj na noc na parapecie , przestaw gdzieś na biurko czy szafkę bo w nocy jest chłodno w okolicy okna. Ja długo czekałem bo aż 3 tygodnie ;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 5 Lutego 2007 Share Napisano 5 Lutego 2007 przy trzech tygodniach oczekiwania mozna stwierdzic ze cos jest nie tak, mozna ale nie trzeba... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 6 Lutego 2007 Share Napisano 6 Lutego 2007 U mnie wzeszly w ciagu niecalego tygodnia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 6 Lutego 2007 Share Napisano 6 Lutego 2007 U mnie burmannii kiełkowały strasznie długo, bo az miesiąc (mimo, ze stały pod swietlówką 40W) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 6 Lutego 2007 Share Napisano 6 Lutego 2007 To zależy od warunków.... i od wieku nasion. Ale żeby po tygodniu panikowac.... spokojnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 a u mnie po trzech miesiącach z 10 nasion nie wyrosła żadna tak samo jak na 10 nasion nie wykiełkowała żadna D. capensis 'broad leaf'.na szczęście chociaż Drosera natalensis okazała się chętna do wspołpracy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 nie ma sensu zakładać nowy temat dlatego zapytam tu: Dlaczego nie można kupic w NEPENTI tej właśnie rosliny ?? >>> http://www.nepenti.pl/galeria_roslin-37/Ro...tropikalna.html Czy nie jest ona dostepna w sprzedarzy ?? Czy poleciacie ją poczatkującym hodowcą ??] THX M-M2 B) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 właśnie TEJ czyli której? hodowcom nie hodowcą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hydrodom Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 Może to być spowodowane chwilowym brakiem sadzonek albo czymś innym! Najlepiej napisz maila do NEPENTI a wszystkiego sie dowiesz Temat jest o burmanii więc to o nią chodzi . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki1995 Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Ja już czekam miesiąc i nic z 10 nasion nie wyrosło...Nasiona stoją pod świetlówką 4000 kw, czy jakoś tak. Tak samo jest z filiformis red - też nic nie ma...tylko wzeszły spataluty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 4000 kw :: To jakie ty masz rachunki za prąd.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi