miki1995 Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Normalne :| Chyba coś Ci się pomyliło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 To chyba tobie sie pomyliło...gdybyś miał świetlówki o takiej mocy to za godzine naświetlania roślin płacił byś ok 1200 zł jeżeli dobrze liczę...Może chodzi ci o barwę światła?? 4000 K Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki1995 Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Aaahhh sorki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dargon14 Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 musisz czekac bo nasiona burmni tak szybko ci nie wykiełkują Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moori Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Dargon14 tak się składa, że nasiona Drosera burmanii to jedne z szybciej kiełkujących . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 moori ma racje . Nasiona d burmni szybko kiełkują . Ale coś mi się zdaje że dargonowi chodziło o to że dłużej od capensisa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 nasiona roslin jednorocznych jak burmannii sessilifolia szybciej traca "termin waznosci". kielkowanie -jego szybkosc i odsetek wykielkowanych nasion- zwieksza podniesienie wilgotnosci i naswietlanie. mozna zastosowac trick z naswietlaniem 24h/24h do momentu kielkowania. po zobaczeniu pierwszych kielkow wprowadzamy normalny cykl dzien-noc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 15 Kwietnia 2007 Share Napisano 15 Kwietnia 2007 odkopię temat. pare postów wyzej pisałem że nie wykiełkowała mi żadna z D. burmanii. Dzisiaj zauważyłem że wykiełkowały dwie, po około pół roku po wysianiu. Dodam że u mnie pod sztucznym oświetleniem coś słabo nasiona kiełkują. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 16 Kwietnia 2007 Share Napisano 16 Kwietnia 2007 Gratulacje moje rosną w capensisie i nie rosną skubańce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 17 Kwietnia 2007 Share Napisano 17 Kwietnia 2007 a z moich nasiona wyszło prawie wszystko . Prawie ponieważ nie wyszła mi drosera alicea . Czas od wysiania 3 tygodnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waleń Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 a u mnie burmani wzeszła po 5 dniach ale dopiero po 6 tygodniach zaczęła przybierać kształt rosiczko podobny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi