Skocz do zawartości

Komentarze, Opinie Pytania Do Konkursu "roślina Miesiąca"

Rekomendowane odpowiedzi

Najprościej, zamykać temat 15-tego dnia miesiąca o 23:59:59. Ale wymagałoby to dużej dyscypliny adminów.

Niekumaty... nie zauważyłeś, że przynajmniej, jeżeli chodzi o zamykanie tematów ze zdjęciami i głosowaniem, to robią to one "same"? Ja ustawiam je na zamknięcie. Zauważ, że temat wystawił Marrom, bo ja się akurat pochorowałem i nie wiedziałem, kiedy mi to przejdzie. Poza tym, to że raz temat nie został zamknięty o czasie, a Ty nie spojrzałeś na treść głównego postu, no to co ja poradzę?

Temat z głosowaniem wystawię, kiedy mam na to czas i kiedy sobie przypomnę. Wybaczcie, ale ja tym nie żyję i nie będę kazał nikomu tym żyć. Nic Wam się nie stanie, jak głosowanie zostanie wystawione później, ewentualnie przedłużone, albo temat ze zgłaszaniem zdjęć nie zostanie zamknięty w określonym momencie.

Nie da się zamykać tematu o 23:59 i 59 sekund, bo nie można tego tak nastawić, można nastawić na 23:59.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 362
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

jeżeli chodzi o zamykanie tematów ze zdjęciami i głosowaniem, to robią to one "same"? Ja ustawiam je na zamknięcie.

edit: Nie doczytałem, że w poprzednich edycjach zgłaszanie było przedłużone do szesnastego, przepraszam.

A co do dalszej części - nie musisz nikomu KAZAĆ tym żyć, ale może ktoś będzie CHĘTNY, żeby się tym zająć. Oczywiście, że nic nam się nie stanie, w końcu to tylko zabawa, ale od tego jest regulamin i ten temat, żeby tę zabawę jakoś organizować i usprawniać, jeśli istnieje taka możliwość.

Edytowane przez beginner
Odnośnik do odpowiedzi

.... Ze względu na opóźnienie, głosowanie potrwa do 05.10.2014. do godziny 23:59. (Przepraszam, pochorowałem się.) Bieżące wyniki do czasu zakończenia głosowania będą ukryte....

Wszystko było z późnieniem, włącznie z powstaniem tematu "Ujęcie października - zgłaszanie prac."

W związku z tym, tak na logikę, termin dodawania zdjęć też powinien być przesunięty ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Osoba taka, musiałaby zrzec się udziału w konkursach itd. Nie byłby to problem, gdyby taka osoba sama się zgłosiła, nie mniej, może najpierw poczekajmy na Cephalotusa, który może coś do tego wszystkiego doda, lub postara się to jakoś ulepszyć ze swojej strony, tak by nie angażować kolejnych forumowiczów.

Co do "indywidualnych nagród" - dobra i fajna iniciatywa, jednak mam nadzieję że nie zrobiłby się z tym duży bałagan. Jednak formy nagróg sponsorowanych przez firmy, jest lepszy - dzięki temu zawarta jest umowa między reklamą na forum a nagrodami. Zachęcać się możemy sami do zgłaszania większej ilości prac. W ostateczności lepiej w nagrodę dostać jedną unikalną roślinę niż wielką paczkę miliona roślin, choć każdy ma swoją opinię na ten temat.

Jak pokazałynam poprzednie konkursy, sami najlepiej jesteśmy w stanie pilnować formy i zasad konkursu.. Niedawno osoby zgłosiły prace w zbyt małym/dużym formacie i inni forumowicze przypilnowali, by te zdjęcia zostały usunięte/poprawione, tak samo teraz, można wyciągnąć z tego konsekwencje, dlatego że jak jest napisane w naszym regulaminie: "Nieznajomość regulaminu nie zwalnia z jego przestrzegania".

Nie martwiłbym się tym, że termin zgłaszania prac się wydłużył, bardziej martwi to, że dzięki temu skróciłby się czas głosowania.

Podsumowując: Sami najlepiej jesteśmy w stanie przestrzegać zasad i regulaminów na forum i sami tego pilnujmy, i jeśli 16-tego nie zjawi się ankieta, wyślimy PW do Cephalotusa o tym fakcie.

Ps: Ankieta na "Ujęcie Października" nie jest wielokrotnego wyboru - proszę o poprawienie.

Odnośnik do odpowiedzi

Beginner, jak na razie taki chętny się nie pojawił, a czasu na to było dużo. Dlatego napisałem, że nikomu tego nakazywać nie będę. Jest to coś dość uciążliwego czasowo, pilnowanie tego, przy nawale spraw własnych, myślę dla każdego. A ktoś, kto miałby to robić, musiałby mieć trochę większe prawa jak zwykły użytkownik, żeby móc edytować np. ankietę, nie wiem czy moderator ma takie prawo, ja mam i to daje mi możliwość usuwania głosów oddanych danego użytkownika na siebie lub, kiedy zajdzie pomyłka, zmianę głosu. Idę z tym ludziom na rękę, bo mylić się może każdy, to nie urna z karteczkami. Jak np. teraz, dodaję głosy tych osób, które zdążyły zagłosować, przed zmianą na wielokrotnego głosowania, żeby było sprawiedliwie. Ale to tyle na ile sobie w tym zakresie pozwalam. Nie manipuluję wynikami, żeby nikomu czasem taki pomysł nie przyszedł do głowy!

Karaluch, głosowanie w konkursie wrześniowym powstało dnia 22. a wrzesień miał 30 dni. Więc dużo czasu na głosowanie nie było. Teraz są prawie dwa tygodnie. Czy to na prawdę nie jest wystarczające, żeby oddać głos na tego, na kogo się chce, tym, którym na tym zależy? Bo wydaje mi się, że wystarczy.

Zmieniłem zapis w regulaminie już jakiś czas temu, że temat z głosowaniem powstanie PO dniu 16. danego miesiąca, bo dopilnowanie tego, na prawdę uprzykrzało mi życie. Mam stale wiszącą karteczkę z napisem konkurs, żebym ją widział, ale mam różne swoje sprawy. Nawet jakbym sobie ustawił w telefonie alarm, to też nie zawsze mogę 16. danego miesiąca wystawić ankietę, czy 1. nowy konkurs. Ale mam nadzieję, że nie czujecie się okradzeni z czasu do wystawiania zdjęć, ich wymiany i do głosowania? Jak ktoś chce wziąć udział czy zagłosować, to dwa tygodnie, wydaje mi się jest aż nadto, żeby to zrobić. Może się mylę, to mnie skorygujcie.

Odnośnik do odpowiedzi

A ktoś, kto miałby to robić, musiałby mieć trochę większe prawa jak zwykły użytkownik, żeby móc edytować np. ankietę, nie wiem czy moderator ma takie prawo, ja mam

Nie, uprawnienia moderatorskie nie obejmują edytowania kwestionariusza.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Zdjęcie w konkursie kwietniowym 2015, wstawione przez owadożera -> http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...t&p=1020676

Użyte było już w konkursie październikowym 2014, w którym zajął III miejsce :)

http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...t&p=1015567

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.