P.K. Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Ja popieram pomysł ale nie ja mam ostateczny głos w tej sprawie i tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faja Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Jak widzę w konkursie dwie Ventraty, trzy capensisy to naprawdę nie wiem na kogo głosować bo zdjęcia są naprawdę bardzo podobne. A głosowanie to loteria bo głos jest tylko jeden więc nie mogę trzy razy zagłosować na ludzi którzy pokazali Ventratę a tak było by sprawiedliwiej żeby nikogo nie skrzywdzić Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi Mature mam teraz na głowie i ciężko mi się myśli Witam wszystkich i pozdrawiam. Jestem nowy i to pierwszy post. Uważam że jak mamy wybierać najładniejszą roślinę to powinna być cała roślina na zdjęciu i wtedy wygra roślina a nie zdjęcie. Bo to tak jak z kobietami każda jest inna. ;-) Po zdrówka Wiesiek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Jak widzę w konkursie dwie Ventraty, trzy capensisy to naprawdę nie wiem na kogo głosować bo zdjęcia są naprawdę bardzo podobne. A głosowanie to loteria bo głos jest tylko jeden więc nie mogę trzy razy zagłosować na ludzi którzy pokazali Ventratę a tak było by sprawiedliwiej żeby nikogo nie skrzywdzić Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi Mature mam teraz na głowie i ciężko mi się myśli Musicie pamiętać, że głosujemy na roślinę miesiąca, a nie na gatunek miesiąca. Takie coś powinno wam wyjasnić moje stanowisko... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 wg mnie lipny pomysł Jak ktoś ma tylko capensisa a robi super fotki to dlaczego ma nie wygrać konkursu? Kazda fotka czymś sie rożni A i tak dużo osób glosuje "na kolegę" W takim razie zmieńmy nazwę konkursu na "zdjęcie miesiąca" Tu nie chodzi o to czy fotka się różni tylko chodzi o roślinę. Bo tu chodzi właśnie o rośliny a nie o to kto ma lepszy aparat i robi ładniesze zdjęcie. Na zagranicznych forach tak to właśnie wygląda, że rośliny w konkursie sie nie powtarzają i moim zdaniem takie rozwiązanie jest lepsze, gdyż nikogo nie krzywdzi. Po prostu w przypadku wprowadzenie mojego pomysłu obowiązywała by zasady "kto pierwszy ten lepszy". Osoba która chciałaby wstawić fotke danego gatunku ale ktoś ją ubiegł będzie mogła spróbować w następnym miesiącu lub wstawi zdjęcie innego gatunku przez co konkurs będzie ciekawszy bo będzie więcej RÓŻNORODNYCH propozycji. Musicie pamiętać, że głosujemy na roślinę miesiąca, a nie na gatunek miesiąca. Takie coś powinno wam wyjasnić moje stanowisko... Tylko, że większość powtarzających się gatunków wygląda tak samo. Dlatego nie chcę aby ktoś się przez coś takiego zraził do konkursu i aby nie było pytań "dlaczego on wygrał a nie ja przecież mamy tak samo piękne rośliny" itp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Tylko, ze w zagranicznych konkursach nie każą umieszczać tych kretyńskich karteczek na fotce. U nas przez to poziom moze co najwyżej zjechać, bo ludzie będą się prześcigiwać kto szybciej strzeli fotkę nie przejmując się jakością. I nie wiem czemu dajmy na to nie mogłabym umieścic zdjęcie mojej wypieszczonej kapturnicy, jeśli ktoś wcześniej wstawił jakies zdechłe kaptury tego samego gatunku. Nie bierzesz pod uwagę, że na zagranicznych forach ludzie nie wrzucają byle czego byleby wrzucic fotkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 na zagranicznych forach ludzie nie wrzucają byle czego byleby wrzucic fotkę Dokładnie. Tylko wytłumacz teraz jednemu i drugiemu, że i tak z beznadziejną fotą nie wygra co najwyżej się ośmieszy...Trzeba by dłużej nad tym pomyśleć... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmandi Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 hmmm, ten pomysł to początek końca konkursu ... karteczka już wiele osób odstraszyła ale może doczekamy się za jakiś czas konkretnej reformy konkursu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 hmmm, ten pomysł to początek końca konkursu To może rzeczywiście lepiej go zakończyć niż prezentować jakieś badyle? karteczki to dobry pomysł moim zdaniem bo wykluczają możliwość oszustwa. A ja i tak pozostanę przy moim pomyśle. Nie dla tego, że jest mój tylko dlatego, że liczy się jakość a nie ilość a żeby wygrać trzeba sobie zasłużyć a nie wrzucić zdjęcie byle capensisa bez kropelek. Zróbmy tak- niech każdy wstawia fotki jakie chce, mogą nawet się gatunki powtarzać. I do tego można by powołać "komisję" która odrzucała by najgorsze zdjęcia, nie nadające się do konkursu. Wiem, że zmniejszy się ilość prezentowanych fotek ale wolę wybierać spośród 5 pięknych zdjęć niż z 20 beznadziejnych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmandi Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 moim zdaniem logiczne jest, że na beznadziejne zdjęcie nikt nie będzie głosował, więc i tak mają szanse tylko najładniejsze rośliny, wiec po co wcześniejsza eliminacja (ktoś może czuć się pokrzywdzony) co do karteczki-> oszustwa można uniknąć w inny sposób- np osoba która wygrała musiała by przesłać kilka innych ujęć tej samej rośliny lub wtedy zrobić dodatkowe zdjęcie z karteczką, tak dla potwierdzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Mmandi z tymi dodatkowymi zdjęciami to dobra sprawa ale wystarczy dodać po zakonczeniu konkursu fotkę z karteczką i było by spoczko. Bo powiem szczerze teraz ciężko się robi fotke jaj jest ta karteczka, bo chce się zrobić jakąś fotke, a tu musi się jeszcze ta karteczka zmieśić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Bo powiem szczerze teraz ciężko się robi fotke jaj jest ta karteczka, bo chce się zrobić jakąś fotke, a tu musi się jeszcze ta karteczka zmieśić. Dokładnie, a juz prawie wogle niemożliwe zrobic z karteczką dobre zdjecie dzbanka, ani tego nie ma jak ustawić, i najczęściej psuje zupełnie kompozycje zdjecia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laczu Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 no tak popieram ale z drugiej strony to gdyby nie te kartki to mozna by z googli jakas fote sciagnac wtedy nie byloby rownych szans ;] jedny byliby uczciwi a na pewno znalazłby sie ktos kto poszedlby na łatwizne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Dyskusja w sprawie fotek była już poruszana, administracja nie zamierza jak na razie rezygnowac z "tej karteczki". Może w przyszłości wpaniemy na lepszy pomysł, jak na razie nic nie zmieniamy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 A może zamiast karteczek na zdjęciu powinno znaleźć się cos innego. Np. co miesiąc ustalona by byla rzecz, która musi się znleźc obok rośliny, coś w stylu zapalki, grosza, guzika. Możliwości jest wiele, a są przedmioty o wiele mniejsze od karteczek z nikiem. I oczywiscie myślę, że na google ciężko znaleźć fotkę dzbanka ze szpilką czy czymś takim. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 wg mnie lipny pomysł Jak ktoś ma tylko capensisa a robi super fotki to dlaczego ma nie wygrać konkursu? Kazda fotka czymś sie rożni A i tak dużo osób glosuje "na kolegę" Właśnie ;-) Rozpoznawanie unikatów zostawmy użytkownikom :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi