.::Tomek::. Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Jestem za pomysłem killera Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Byleby tylko komisja nie była stronnicza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 (edytowane) 1. Można wystawić tylko jedno zdjęcie, własnego autorstwa. Myślę, że te karteczki z nickiem to był dobry pomysł i to powinno być przywrócone. 8. Zdjęcia mogą wystawiać osoby, które w momencie pisania postu mają konto na forum dłużej niż tydzień. Nie bardzo rozumiem po co jest ten punkt - zdjęcia można wstawiać przez 2 tygodnie więc po założeniu konta razem ze startem konkursu wystarczy odczekać tydzień. Poza tym czemu właściwie nowe osoby nie miałyby brać udziału w konkursie? Może wymaganie pewnego stażu na forum do zagłosowania byłoby lepszym pomysłem? 11. Wymagane jest podanie marki i modelu sprzętu jakim zrobione zostało zdjęcie Bezpośrednio w poście, niekoniecznie na zdjęciu. Skoro teraz można używać dodatkowego sprzętu do robienia zdjęć może dobrze byłoby też je wymienić w poście? Wcześniej szanse na wygraną miały prawie wszystkie osoby niezależnie od tego jaki aparat posiadały ( z małymi wyjątkami) teraz wygrywać będą tylko "zawodowcy" posiadający specjalistyczne oświetlenie namioty bezcieniowe itp. bardzo często nie mający z owadożerami wiele wspólnego ;/ Tak na prawdę specjalistyczne oświetlenie i żaden inny sprzęt nie są potrzebne, są tylko wygodniejsze w użyciu. Podobne i nawet identyczne efekty można uzyskać różnymi innymi rzeczami. Na przykład zamiast tła można użyć prześcieradła, koszulki itp, namiot można zastąpić kilkoma kartkami, a statyw zwykłym stołkiem. Na przykład: klik. Edit: a pomysł z komisją całkiem niezły ale niech to będzie więcej osób niż 3 i niech wszystkie głosują w jakiejś wewnetrznej ankiecie. Edytowane 17 Maja 2008 przez Hubu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 A mi pomysł z komisją się nie podoba Jeżeli np. w komisji będzie ktoś kto hoduje rosiczki to wiadomo na jaką fotke będzie głosował... komisja może i by mogła powstać ale powinny być w niej osoby bezstronne, o wielokierunkowej hodowli (różnorodnej pod względem rodzajowym hodowanych gatunków). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Może zamiast komisji ankiet i innych egzotycznych pomysłów lepiej zrobić głosowanie normalnie...każdy kto chce zagłosować pisze post z własnym typem na zwycięzce. Proste i skuteczne zwycięzca zostanie wyłoniony ,a oszustów łatwo się wyłapie w razie takiej potrzeby:) (Nie wiem czy admin widzi kto na kogo głosuje więc na dzień dzisiejszy mam takie zdanie na ten temat) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Admin widzi kto na kogo głosuje, więc wychodzi na jedno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Więc można zrobić weryfikację konta lub coś w tym stylu i temat ze spisem tych którzy tego dokonali i zaznaczyć że osoby po takiej weryfikacji mogą głosować i zamieszczać fotografie..... Nikomu nie będzie ciężko zrobić zdjęcia jakiegoś dowodu tożsamości i wpisać dane w profil.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Może inaczej- głosować mogą osoby z 10 postami i min. 3 miesiące na forum? Dawanie zdjeć dowodu tozsamosci- bez przesady.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Cześć. Hubu, wiesz przy wypowiedziach niektórych osób dochodzę do fenomenalnych wniosków. Ponieważ regulamin, który napisał Heimdall został zmienione przeze mnie może w 4 punktach, i dodałem jakieś 2 nic szczególnie nie zmieniające własne. Także większość punktów, m. in. te, które Ci się nie podobają, ani trochę nie zostały zmienione! Więc jaki z tego wniosek? Nie czytałeś wcześniej regulaminu, a teraz czytasz to co było wcześniej i nagle Ci się nie podoba. Na prawdę nie chcę tego komentować. Poza tym, jak były karteczki to też się masa niezadowolonych trafiała, aż mi na GG pisali i prosili, abym coś ugadał w tej sprawie z Heimdallem. Nie ma karteczek, to też się niezadowoleni znajdują. Widzę, że w każdej sprawie to głosowania powinny być robione, a Administrator to tylko funkcję robola ma pełnić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Czytałem, po prostu po zmianie regulaminu zaczęła się tutaj dyskusja i to mnie skłoniło do wypowiedzi. Skomentowałem całość regulaminu, a nie chodziło mi tylko o zmiany wprowadzone przez Ciebie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 Troche średni ten nowy regulamin , jeżeli dopuszcza sie zdjecia na maksa przerobione , w PS to sobie każdy może fotke zrobić. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 Gawien, jeżeli myślisz że moja fotka jest w PS obrobiona na maxa to sie mylisz.. jak chcesz to mogę przesłać Ci oryginalne foto. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Poll nie chodzi mi o Twoje zdjecie , bo czarne tło akurat ładnie wygląda , a sama roślina wygląda nadal naturalnie , chodzi mi o zdjecia które są na maksa wyostrzone. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whitefrog Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Poll nie chodzi mi o Twoje zdjecie , bo czarne tło akurat ładnie wygląda , a sama roślina wygląda nadal naturalnie , chodzi mi o zdjecia które są na maksa wyostrzone. Pozdrawiam. Wyostrzone? Podaj przykład. Może i są fotki podkręcone, ale to podkręcenie nie zmienia tego co najważniejsze w fotografii. Mamy erę fotografii cyfrowej i gdy pstrykasz fotkę i patrzysz na obiekt tak jakbyś miał nadal aparat analogowy dużo tracisz. Każdą fotkę można co nieco "podkręcić". Usunąć jakiś element, co nieco dodać. Taka zaleta fotek elektronicznych. Zaleta, a nie wada i warto z tej zalety korzystać. Ja bym był jedynie za tym, aby po konkursie każdy pokazał oryginalną fotkę. Po konkursie aby oryginalna nie miała wpływu na głosujących. Jeśli, któregoś miesiąca, okaże się, że ktoś nadużył swych umiejętności obsługi Photoshopa, to zastanowimy się co z tym zrobić. Na razie, jak sądzę, takiej potrzeby nie ma. Uwaga! Ja ze swoją, oprócz kadrowania, nie robiłem NIC Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 (edytowane) Przykładów nie będe podawał bo każdy kto sie choc troche przypatrz to zobaczy , a ja nie zamierzam tu wszczynać jakiś konfliktów. No przecież tylko to już nie jest konkurs na rośline miesiąca tylko na zdjęcie miesiąca , spoko każdy może sobie przerabiać jak chce jego sprawa , ja tam wolałem jak był zakaz przerabiania zdjec. Pozdrawiam. Jeszcze tylko dodam że większość osób sie ustosunkowało do regulaminu i tylko troche zmieniło zdjecie , ale jedna - dwie osoby poprostu przesadziły , i w tym i w poprzednim konkursie. Edytowane 15 Lipca 2008 przez Gawien Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi