hddk Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Bo regulamin tego nie zakazuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albercik Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Jak nie zakazuje więc można? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Obecne zapisy regulaminu nie zabraniają tego (przeoczenie) więc można. Problem trafił już kilkanaście dni temu (jednak po rozpoczęciu edycji marcowej) na VIP forum i zostanie uregulowany regulaminowo w edycji kwietniowej (nie będziemy zmieniać regulaminu w edycji marcowej). prosimy jednak w miarę możliwości o wystawianie zdjęć nowych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Ja też nie zauważyłam takiego zakazu. A zdjęcia się powtarzają... Wg mnie powinien być zakaz dodawania tego samego zdjęcia kilka razy pod rząd :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Obecne zapisy regulaminu nie zabraniają tego (przeoczenie) więc można. Problem trafił już kilkanaście dni temu (jednak po rozpoczęciu edycji marcowej) na VIP forum i zostanie uregulowany regulaminowo w edycji kwietniowej (nie będziemy zmieniać regulaminu w edycji marcowej). prosimy jednak w miarę możliwości o wystawianie zdjęć nowych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albercik Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Z góry przepraszam, ale skorzystam z niepowtarzalnej okazji i spróbuję jeszcze raz z tym samym zdjęciem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Albercik, ale to bez sensu! Forumowicze, a przynajmniej ja, głosuję na jakieś zdjęcie dlatego, że mi się podoba, a nie dlatego że wybieram najlepsze z najgorszych. Jeśli Twoje zdjęcie ma mało głosów to chyba znaczy, że po prostu nie jest takie ładne, więc może warto by było spróbować z innym, zaimast mieć nadzieję, że tym razem inni wstawią gorsze zdjęcia od Twojego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Albercik, ale to bez sensu! Forumowicze, a przynajmniej ja, głosuję na jakieś zdjęcie dlatego, że mi się podoba, a nie dlatego że wybieram najlepsze z najgorszych. Jeśli Twoje zdjęcie ma mało głosów to chyba znaczy, że po prostu nie jest takie ładne, więc może warto by było spróbować z innym, zaimast mieć nadzieję, że tym razem inni wstawią gorsze zdjęcia od Twojego? Chciałbym zauważyć, że jego zdjęcie w lutym zajęło drugie miejsce (tylko jeden głos mniej, niż zwycięzca). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) Chciałbym zauważyć, że jego zdjęcie w lutym zajęło drugie miejsce (tylko jeden głos mniej, niż zwycięzca). Acha, no to w tym przypadku akurat nie wiem jak było,bo nie popatrzyłam na głosowanie, ale niektórzy wstawiają kilka razy z rzędu zdjęcia, które zdobyły, powiedzmy, 1 głos (to akurat przykład). Edytowane 14 Marca 2011 przez gryzon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Jako ze poruszylem dzis dyskusje na sb na temat dodawania makro w konkursie na rosline miesiaca chcialem zaproponowac zeby zabronione bylo dodawanie zdjec w takim makro ktore uniemozliwi indentyfikacje rosliny bez podpisu. Zdjecia na ktorych nie widac ogolnej kondycji rosliny takze nie powinny byc dopuszczane, zrobienie makro kilku kropelek nie mowi nic o tym czy roslina jest ladna, w dobrej kondycji czy tez nie. To tak w skrocie. Czekam na odpowiedzi opiekunow konkursu i na komentarze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Jeśli chodzi o mnie, jestem przeciwny zdjęciom ukazującym mały kawałek rośliny, dzbanek, muchołówki, pół liścia, ekstremalne makro czy zdjęcie owada przylepionego do bliżej niezidentyfikowanego liścia ;-) Dla mnie zdjęcie w konkursie na "Roślinę miesiąca" powinno pokazać to, o czym mowa w komentarzu do regulaminu: soczystość i dorodność fotografowanego obiektu. Jeśli na zdjęciu ma być wyeksponowana pułapka czy dzbanek, to niech chociaż w tle będzie widać, że obok w ogóle stoi reszta rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam8806 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 chyba ze pojsc na kompromis i tak: jedno zdjecie kropelek czy co tam kto chce a drugie zdjecie calej rosliny z widocznym fragmentem pierwszego zdjecia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon000r Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Hddk, po twojej wypowiedzi nasuwa mi się pewien pomysł. 1. W konkursie na roślinę misiąca przedstawiamy tylko całą roślinę lub jej znaczną część; 2. Robimy nowy typ konkursu - "pułapka miesiąca". Na pierwszym planie przedstawiamy tylko jedną pułapkę lub jej część (dozwolone makro). Co o tym sądzicie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Hddk, po twojej wypowiedzi nasuwa mi się pewien pomysł. 1. W konkursie na roślinę misiąca przedstawiamy tylko całą roślinę lub jej znaczną część; 2. Robimy nowy typ konkursu - "pułapka miesiąca". Na pierwszym planie przedstawiamy tylko jedną pułapkę lub jej część (dozwolone makro). Co o tym sądzicie? To by mogło być fajne : ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 (edytowane) To jest bez sensu Po co robic kolejny konkurs skoro juz jeden jest ? Zdjec pulapek makro itp w necie jest mnostw nie potrzebny jest klejny konkurs zeby pokazac swoje. Edytowane 8 Maja 2011 przez evulFarmer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi