Skocz do zawartości

Komentarze, Opinie Pytania Do Konkursu "roślina Miesiąca"

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 362
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Obecne zapisy regulaminu nie zabraniają tego (przeoczenie) więc można.

Problem trafił już kilkanaście dni temu (jednak po rozpoczęciu edycji marcowej) na VIP forum i zostanie uregulowany regulaminowo w edycji kwietniowej (nie będziemy zmieniać regulaminu w edycji marcowej). prosimy jednak w miarę możliwości o wystawianie zdjęć nowych.

Odnośnik do odpowiedzi

Obecne zapisy regulaminu nie zabraniają tego (przeoczenie) więc można.

Problem trafił już kilkanaście dni temu (jednak po rozpoczęciu edycji marcowej) na VIP forum i zostanie uregulowany regulaminowo w edycji kwietniowej (nie będziemy zmieniać regulaminu w edycji marcowej). prosimy jednak w miarę możliwości o wystawianie zdjęć nowych.

Odnośnik do odpowiedzi

Albercik, ale to bez sensu! Forumowicze, a przynajmniej ja, głosuję na jakieś zdjęcie dlatego, że mi się podoba, a nie dlatego że wybieram najlepsze z najgorszych. Jeśli Twoje zdjęcie ma mało głosów to chyba znaczy, że po prostu nie jest takie ładne, więc może warto by było spróbować z innym, zaimast mieć nadzieję, że tym razem inni wstawią gorsze zdjęcia od Twojego? :)

Odnośnik do odpowiedzi

Albercik, ale to bez sensu! Forumowicze, a przynajmniej ja, głosuję na jakieś zdjęcie dlatego, że mi się podoba, a nie dlatego że wybieram najlepsze z najgorszych. Jeśli Twoje zdjęcie ma mało głosów to chyba znaczy, że po prostu nie jest takie ładne, więc może warto by było spróbować z innym, zaimast mieć nadzieję, że tym razem inni wstawią gorsze zdjęcia od Twojego? :)

Chciałbym zauważyć, że jego zdjęcie w lutym zajęło drugie miejsce (tylko jeden głos mniej, niż zwycięzca). :)

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym zauważyć, że jego zdjęcie w lutym zajęło drugie miejsce (tylko jeden głos mniej, niż zwycięzca). :)

Acha, no to w tym przypadku akurat nie wiem jak było,bo nie popatrzyłam na głosowanie, ale niektórzy wstawiają kilka razy z rzędu zdjęcia, które zdobyły, powiedzmy, 1 głos (to akurat przykład).

Edytowane przez gryzon
Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Jako ze poruszylem dzis dyskusje na sb na temat dodawania makro w konkursie na rosline miesiaca chcialem zaproponowac zeby zabronione bylo dodawanie zdjec w takim makro ktore uniemozliwi indentyfikacje rosliny bez podpisu. Zdjecia na ktorych nie widac ogolnej kondycji rosliny takze nie powinny byc dopuszczane, zrobienie makro kilku kropelek nie mowi nic o tym czy roslina jest ladna, w dobrej kondycji czy tez nie. To tak w skrocie. Czekam na odpowiedzi opiekunow konkursu i na komentarze.

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o mnie, jestem przeciwny zdjęciom ukazującym mały kawałek rośliny, dzbanek, muchołówki, pół liścia, ekstremalne makro czy zdjęcie owada przylepionego do bliżej niezidentyfikowanego liścia ;-) Dla mnie zdjęcie w konkursie na "Roślinę miesiąca" powinno pokazać to, o czym mowa w komentarzu do regulaminu: soczystość i dorodność fotografowanego obiektu. Jeśli na zdjęciu ma być wyeksponowana pułapka czy dzbanek, to niech chociaż w tle będzie widać, że obok w ogóle stoi reszta rośliny.

Odnośnik do odpowiedzi

Hddk, po twojej wypowiedzi nasuwa mi się pewien pomysł.

1. W konkursie na roślinę misiąca przedstawiamy tylko całą roślinę lub jej znaczną część;

2. Robimy nowy typ konkursu - "pułapka miesiąca". Na pierwszym planie przedstawiamy tylko jedną pułapkę lub jej część (dozwolone makro).

Co o tym sądzicie? :)

Odnośnik do odpowiedzi

Hddk, po twojej wypowiedzi nasuwa mi się pewien pomysł.

1. W konkursie na roślinę misiąca przedstawiamy tylko całą roślinę lub jej znaczną część;

2. Robimy nowy typ konkursu - "pułapka miesiąca". Na pierwszym planie przedstawiamy tylko jedną pułapkę lub jej część (dozwolone makro).

Co o tym sądzicie? :)

To by mogło być fajne : )

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.