hddk Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 1. Może być, ale wtedy premiowane mogłyby być góra 1-2 miejsca w każdym konkursie. Inaczej wyjdzie na to, że połowa zdjęć z "miesięcy" staje z automatu na podium. 2. Przeciw. Doprowadzi to do sytuacji, w której trzeba będzie doprecyzowywać czy taki powtórny zwycięzca jedynie nie otrzymuje nagrody, a zachowuje prawo startu do konkursu na roślinę/ujęcie roku, czy ani nie dostaje nagrody, ani jego zdjęcie nie startuje dalej. Do tego zaburza to proporcje w głosowaniu, bo prowadzi do sytuacji, gdy duża część ludzi odda głos na jedno-dwa super zdjęcia osób, które mają piękne kolekcje lub są mistrzami foto, a pozostałe otrzymają ochłapy. Te najlepsze opadną, a wśród pozostałych zwycięzca może być mocno przypadkowy. I jeszcze niepotrzebne zamieszanie z cedowaniem nagrody na kolejne osoby. Często bywa, że rozkład głosów to np. 10-8-2-2-2... Jestem za dawaniem szans jak największej ilości osób. Wygrałeś konkurs - daj szanse innym. Masz ładne rośliny - startujesz w "Roślinie miesiąca"... czujesz się dobry w fotografii - starujesz na "Ujęcie miesiąca". A jak chcesz się cyklicznie chwalić pięknymi zdjęciami - załóż wątek 3. Tu mnie fantazja już ponosi. Jeżeli ktoś wygrałby w konkursie miesiąca w dwóch kategoriach, to mógłby mieć możliwość zdecydowania, w którym konkursie rocznym weźmie udział. Czy na roślinę miesiąca, czy ujęcie miesiąca. (Punkt dodatkowy, jak dwa wcześniejsze zostaną zaakceptowane.) Póki co pkt. 15 regulaminów konkursów "Ujęcie miesiąca" i "Roślina miesiąca" mówi, iż zwycięskie zdjęcie w konkursie "Ujęcie/Roślina miesiąca" automatycznie zostaje zakwalifikowane do konkursu "Ujęcie/Roślina roku", a jego autor traci prawo do dalszych startów w kolejnych edycjach konkursu "Ujęcie miesiąca" oraz "Roślina miesiąca" (w danym cyklu rocznym). Wyklucza to start w dwóch kategoriach w danym roku. Tu też jestem przeciw, bo to kolejne zamieszanie i komplikacja regulaminów. W skrajnym przypadku może być tak, że 6 osób wygrywa po dwa razy, każdy decyduje że chce startować np. w Ujęciu Roku i konkursu na Roślinę Roku w ogóle nie ma. Obecny stan z rozdziałem na dwa podkonkursy nie trwa nawet rok, więc czy jest sens znowu go zmieniać? Wiem że każdy by chciał startować co miesiąc, ale póki stopień zaawansowania w hodowli jest tak zróżnicowany, jestem za premiowaniem tych "mniejszych" hodowców. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 (Wydzielam swój ostatni post): Moja propozycja zmian to- 1. Zwycięzca konkursu np. w tym miesiącu, nie może startować w następnym miesiącu aby dać szansę innym. 2. Za każdym razem gdy rozpocznie się ankieta, wysyłać maile lub PW do wszystkich userów dlatego że udział w głosowaniu biorą max 50 osób podczas gdy na forum jest nas na pewno dużo więcej. Przy okazji przypomniało by się userom którzy o nas zapomnieli że forum istnieje. 3. Zrobić konkurs ''tematyczny'' czyli że np. w czerwcu konkurs jest na najlepsze zdjęcie rosiczki a w sierpniu na tłustosza. To mógłby być osobny konkurs (nie koniecznie z nagrodami tylko z rangą) czyli że konkurs na roślinę miesiąca dalej by mogłoby być. Dodatkowo popieram pomysł aby dać zdjęciom numerki no bo niektórzy nie głosują na najlepsze zdjęcie tylko na najlepszego użytkownika. Wyglądałoby to tak: 1. Chętny wysyła zdjęcie na email osoby która się tym zajmuje. 2. Osoba która się tym zajmuję przydziela każdemu zgłaszającemu numerek. 3. W temacie wygląda to tak '' 1. [Zdjęcie] 2. [Zdjęcie]'' itp. 4. W ankiecie są nr zamiast użytkowników. 5. Na końcu konkursu, w temacie są nazwy użytkowników i ich numerki. Według mnie teraz jest za duże zamieszanie z tym ''zdjęciem miesiąca'' a ''roślina miesiąca''. Niech będzie jeden np. ''Roślina miesiąca'' pochodząca z własnej hodowli lub natury. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Gekon, rozwiązanie z numerami jest bez sensu. Zobacz; do konkursu wystawiłem zdjęcie 'Sawtootha'. Wcześniej opublikowałem je w swoim temacie. Czyli autor już nie byłby anonimowy bo wcześniej pokazałem to foto. A gdybym pokazał zdjęcie przed konkursem, gdyby był taki zapis, jaki proponujesz to co byś pomyślał? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) No tak. Ale i tak wydaje mi się że wstawianie zdjęć na konkurs które już są na forum jest bezsensu... według mnie konkurs jest po to aby pokazać coś nowego tym bardziej że jest wiosna- rośliny budzą się do życia więc można napstrykać masę innych, ciekawych zdjęć. W takim razie gdyby ten pomysł z numerkami wszedł w życie, dodawanie zdjęć które już są na forum powinno by być zabronione- oczywiście po konkursie można wstawiać... Edytowane 7 Maja 2012 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Zdjęcie zrobiłem kilka dni przed wystawieniem do konkursu. To już nie jest "coś nowego"? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Chodzi mi oto aby wstawić coś czym ludzie będą zaskoczeni, a nie wstawiać to co większość osób już widziała, tym bardziej że jest wiosna- rośliny budzą się do życia więc można napstrykać masę innych, ciekawych zdjęć. Edytowane 7 Maja 2012 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Jestem za zostawieniem konkursów w takiej formie jak dotychczas. Tylko większe zamieszanie zmiany by wprowadziły. Więcej osób głosujących i wystawiających zdjęcia-nad tym trzeba popracować. Ktoś tam pisał że nie ma szans więc nie uczestniczy. Ja też nie mam czym zawojować a głosuję i biorę czynny udział w tej zabawie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) 1. Może być, ale wtedy premiowane mogłyby być góra 1-2 miejsca w każdym konkursie. Inaczej wyjdzie na to, że połowa zdjęć z "miesięcy" staje z automatu na podium. Można premiować wygranego nagrodą, a do edycji rocznej przepuścić np 2 zdjęcia żeby na koniec roku dalej było z czego wybierać. Chodzi mi oto aby wstawić coś czym ludzie będą zaskoczeni, a nie wstawiać to co większość osób już widziała, tym bardziej że jest wiosna- rośliny budzą się do życia więc można napstrykać masę innych, ciekawych zdjęć. Numerowania są bez sensu. Była już zasada żeby wstawiać kartkę z datą i nickiem na zdjecie przy roslinie. Takie rzeczy się nie sprawdzają. Głosowalismy na forum żeby tego nie było więc po co wracać.. Edytowane 7 Maja 2012 przez P.K. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 (jestem na telefonie, odniosę się do uwag jak wrócę do domu) W konkursie rocznym, w stanie obecnym będzie do wyboru ile... 6 roślin miesiąca i 6 ujęć miesiąca? Czyli jak idziecie kupować buty to się zastanawiacie czy kupicie lakierki do garnituru, czy adidasy do gry? To są tak odmienne dziedziny, że łączenie ich jest niestosowne. Dlatego zaoferowałem się z nagrodą na roślinę roku. Jednak trochę zmartwiłem się ilością zdjęć, bo będzie ich jedynie 6, a to trochę mało. Muszę zapytać Marroma o pewne względy teletechniczne. Jeżeli ktoś bierze udział bez możliwości dostania nagrody, to nie odbiera szans zwycięstwa innym. Wiem co masz na myśli Hddk z tym głosowaniem na jedną osobę. Dlatego myślę nad wielokrotnym głosowaniem. Nie wiem czy to byłoby możliwe. Sam nie raz chciałbym oddać więcej jak jeden głos, bo więcej jak jedna roślina/zdjęcie na to zasługują. Wiem, że zaraz pojawią się argumenty, że tak nie wygląda normalny konkurs, ale normalny konkurs nie wyklucza dotychczasowych zwycięzców, którzy wygrywają nie pierwszy raz i nikt z pozostałymi się nie pieści. Często MA to związek z profesjonalizmem, doświadczeniem i sprzętem fotograficznym. Ja chciałbym: rozdzielenia rocznego konkursu, bo to są odrębne dziedziny: sztuka ogrodnicza i sztuka fotografowania. Zwiększyć liczbę zdjęć na koniec. Na razie mnie nie stać, aby zupełnie rozdzielić konkursy miesięczne i zafundować co miesiąc nagrodę. Nie wykluczam, że kiedyś tak zrobię. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Jeśli chodzi o wielokrotne głosowanie, to trzeba by było zrobić coś na kształt głosów 3-2-1 odpowiednio za 1, 2 i 3 miejsce wg. własnego uznania. To rzeczywiście byłby dobry pomysł, bo czasem ciężko wybrać tylko 1 zdjęcie i je nagrodzić. Wówczas byłoby tez więcej głosów/punktów i łatwiej byłoby dopuścić do konkursu też zwycięzców z poprzednich miesięcy. Pytanie czy jest to wszystko technicznie możliwe do zrobienia bez nakładania na Marroma nawału nowych obowiązków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Co do rocznych konkursów to one są rozdzielone już teraz, więc nie ma problemu z wyborem między lakierkami a adidasami. Jedyny problem, to że będzie się wybierać w obu konkursach najlepsze z 6 zdjęć, a nie z większej ilości. Zakaz startu miał na celu wyeliminowanie sytuacji, że jedna osoba wygrywa oba roczne konkursy. Jeśli zwycięzcy konkursów miesięcznych mają być dopuszczani do kolejnych edycji (ale bez nagród rzeczowych), to moim zdaniem ich zdjęcia nie powinny również startować w konkursach rocznych. Inaczej znowu w konkursie rocznym będzie 5-6 osób, każda z dwoma-trzema zdjęciami Z kolei jeśli zdjęcia będą nienagradzane i nieprzepuszczane dalej, to po co w ogóle startować w takim konkursie? Inne wyjście na zwiększenie ilości zdjęć to dopuszczanie np. dwóch najlepszych zdjęć z każdej edycji miesięcznej, z jednoczesnym utrzymaniem zakazu startu w kolejnych edycjach. Głosowanie za pomocą ilości punktów (np. 3-2-1) jest fajnym pomysłem. Będzie pewnie jednak wymagać napisania albo podpięcia jakiegoś nowego skryptu. Ja cały czas uważam, że konkurs powinien zachęcać mniej zaawansowane osoby. Tym hodowcom, którzy wiedzą że mają świetne rośliny, do połechtania ego i zbierania zachwytów wystarczy wątek z własnymi zdjęciami ;) I jestem przeciwny zmianom w trakcie roku. Jeśli już zmiany, to od stycznia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Kilka słów ode mnie jako obecnego opiekuna konkursu "Roślina miesiąca"/"Ujęcie miesiąca”. Sprawa rozdzielenia konkursów. Konkursy są rozdzielone już w tej chwili. Przewidzianym elementem wspólnym mógł być konkurs roczny w którym odbyło by się wspólne głosowanie. Wiele zależy jednak od możliwości zapewnienia nagród w konkursie (przy osobnych głosowaniach powinny być dwa zestawy zbliżonych nagród). Możliwości finansowe ani sponsorów w takiej ilości nie jestem w stanie przewidzieć na rok do przodu (obecny regulamin wystartował w styczniu 2012). Przy deklaracji Krzyśka jako sponsora nagrody głównej w jednym z konkursów rocznych nie widzę problemu aby odbyły się dwa głosowania (osobne dla rośliny roku oraz osobne dla ujęcia roku). Inna kwestia to ilość zdjęć poddana głosowaniu w konkursie rocznym. Przy dwóch głosowaniach wypadnie po 6 zdjęć poddanych do głosowania. Nie widzę problemu w tym przypadku aby zrobić prezent osobom które zajęły drugie miejsce w kolejnych głosowaniach i dopuścić je do głosowania w konkursie rocznym. Przy takim manewrze otrzymujemy po 12 lub więcej zdjęć (więcej ponieważ mogą być przypadki miejsc zajętych przez dwie osoby ex aequo) w każdym z dwóch głosowań. 2. Chciałbym, aby osoby które zwyciężyły w konkursie na roślinę/ujęcie miesiąca mogły brać dalej udział w konkursach, ale BEZ NAGRODY. Czyli dla sportu, towarzysko, honorowo, dla frajdy. Osobiście jestem przeciw. Wychodzi na to, że taka osoba wygrywa ale nie wygrywa. Jak dla mnie tworzy się zbędne zamieszanie. To tak jakby mistrz olimpijski brał udział w zawodach przedszkolaków. Kredek i książeczek się zrzeka ale na podium stanąć musi - honorowo. Jednak tym słabszym też zależy stanąć choć raz na podium! Nie rozcieńczajmy zwycięstwa. Ten mistrz olimpijski miał swój czas. Niech da szansę innym poczuć smak pełnego pierwszego miejsca. (Przepraszam uczestników konkursu za porównanie z przedszkolakami ale miałem tutaj nic złego na myśli). Co jeśli osoba zrzeka się nagrody jednak przy kolejnym zwycięstwie decyduje się na odbiór nagrody (bo ta akurat go interesuje lub jest więcej warta)? 3. Tu mnie fantazja już ponosi. Jeżeli ktoś wygrałby w konkursie miesiąca w dwóch kategoriach, to mógłby mieć możliwość zdecydowania, w którym konkursie rocznym weźmie udział. Czy na roślinę miesiąca, czy ujęcie miesiąca. (Punkt dodatkowy, jak dwa wcześniejsze zostaną zaakceptowane.) Jestem przeciw. Osobiście nie mam czasu i chęci na rozsyłanie zapytań i zbierania deklaracji. Co jeśli taka osoba zajęła kilkukrotnie pierwsze miejsce? Co jeśli taka osoba zajęła kilkukrotnie drugie miejsce? Które fotografie będą poddawane głosowaniu? Dodatkowo jeszcze możliwość wyboru między konkursami ... Konkurs roczny, aby nie kolidować z edycją styczniową, powinien rozpocząć się natychmiast z nowym rokiem. Ile będziemy czekać na ewentualne deklaracje? Co jeśli osoba akurat nie będzie online? Dyskwalifikujemy wówczas taką osobę? Jeśli komuś się chce tak bawić proszę przejąć ode mnie całość konkursu. Ja w to bawić się nie będę. Gekon Twoje propozycje anonimowości były juz zgłaszane, jednak w tym roku ze względów technicznych nie były brane pod uwagę (pracochłonność w przygotowaniu co miesiąc takiego konkursu). W przyszłym roku planuję niewielki skrypt który zautomatyzuje pewne czynności tak aby osoba zajmująca się konkursem miała minimum pracy a w przypadku „awarii” takiej osoby ja też miał jej mniej. Głosowanie wielokrotne. Istnieje taka techniczna możliwość. System pozwala przy tej opcji zaznaczać dowolną ilość wypisanych pozycji (jednak nie ma możliwości ograniczenia tego np. do trzech zaznaczeń). Nie można również przypisywać wagi wyboru np. 3 punkty, 2 punkty itd. Pisanie takiej wtyczki to sporo pracy i jest poza naszym zasięgiem. Dla zaistnienia zmian sugerowanych przez Krzyśka jak dla mnie musiałby zaistnieć następujące dodatkowe zmiany: rezygnacja z nagród i konkursu rocznego lub rezygnacja przynajmniej z konkursu rocznego, lub przejęcie obowiązków opiekuna konkursu przez inna osobę która to wdrożyłaby zmiany w regulaminie i zasadach działania konkursu, lub wdrożenie alternatywnego konkursu dla rywalizacji „sportowej” wg. własnego regulaminu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Może pisanie wieczorem i z impulsu przyczyniło się do niedostatecznego wytłumaczenia moich myśli. Ponieważ zrozumiałem, że miał być jeden konkurs roczny dla obu kategorii, to chciałem jego rozdzielenia. W sumie to także chciałem, aby każdy mógł wziąć udział w dwóch konkursach: na roślinę miesiąca i ujęcie miesiąca. Ponieważ jak już zaznaczyłem, są to zupełnie odrębne kategorie. A na razie jest tak, że wygranie w jednym z nich wyklucza do udziału w drugim. Jest tak z prostej przyczyny: finansowo/nagrodowej. Nie stać nas na stwarzanie dwóch oddzielnych konkursów co miesiąc i tyle. "Ja chciałbym: rozdzielenia rocznego konkursu, bo to są odrębne dziedziny: sztuka ogrodnicza i sztuka fotografowania. Zwiększyć liczbę zdjęć na koniec. Na razie mnie nie stać, aby zupełnie rozdzielić konkursy miesięczne i zafundować co miesiąc nagrodę. Nie wykluczam, że kiedyś tak zrobię." Tak napisałem na koniec poprzedniej wypowiedzi i dalej się tego trzymam. Ponieważ rozdzielenie konkursów rocznych wiązałby się z małą liczbą uczestników spodobał mi się pomysł Romka, aby do takiego głosowania dodać zdjęcia z drugiego miejsca. Zwiększy to liczbę zdjęć do jakiejś racjonalnej. Ale w dalszym ciągu uważam, że krzywdzi osoby, które wygrały w jednym z konkursów miesiąca, no cóż. Chyba w tej chwili niż już z tym nie zrobię. Doskonałość osiąga się z czasem. Dla mnie ta kwestia wyglądała w wyobraźni tak: /Zwycięzca może brać udział w konkursie miesięcznym w drugiej kategorii do zwyciężonej, BEZ możliwości otrzymania wówczas nagrody, ale z możliwością wzięcia udziału w obu kategoriach w konkursie rocznym.\ Jeżeli to przypadłoby większości do gustu, to ja nie widzę żadnego problemu, aby odbarczyć Romka w jego obowiązkach. Jeszcze co do głosowania wielokrotnego. Wiem, że jest taka możliwość, ale zastanawiałem się czy istnieje prosta możliwość zredukowania ilości oddanych głosów. W sumie ja nie raz miałbym ochotę oddać więcej jak jeden głos, jak widać nie tylko ja. Nie wiem jakby to potem modyfikowało wybór zwycięzcy... Czy ułatwi, czy regularnie skomplikuje. Ale chyba tego typu ankieta nie powinna sprawić problemu. Chyba jedynym wyjściem byłoby zrobienie takiego głosowania raz i zobaczenie jak to będzie wyglądać. (Oczywiście muszę to przedyskutować z Romkiem i tych, których by to dotyczyło). Zupełnie na koniec. Z kolei jeśli zdjęcia będą nienagradzane i nieprzepuszczane dalej, to po co w ogóle startować w takim konkursie? No powiedzmy, że ja osobiście w życiu nie raz brałem udział w tego typu konkursach i jakoś sprawiało mi to frajdę, nawet gdy nie wygrywałem. Czasem branie udziału w czymś takim, fakt docenienia, uznania jest wystarczającą nagrodą. Może jestem ostatnim z tego rodzaju ludzi, stąd niezrozumianym. (No... był dyplom. ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Dla mnie ta kwestia wyglądała w wyobraźni tak: /Zwycięzca może brać udział w konkursie miesięcznym w drugiej kategorii do zwyciężonej, BEZ możliwości otrzymania wówczas nagrody, ale z możliwością wzięcia udziału w obu kategoriach w konkursie rocznym.\ Ile razy dana osoba mogłaby startować w każdej kategorii? Po razie czy bez ograniczeń? Jak bez ograniczeń to czy wszystkie jego zwycięskie zdjęcia przejdą do konkursu rocznego? Czy tylko pierwsze? Czy wybrane przez niego? No powiedzmy, że ja osobiście w życiu nie raz brałem udział w tego typu konkursach i jakoś sprawiało mi to frajdę, nawet gdy nie wygrywałem. Czasem branie udziału w czymś takim, fakt docenienia, uznania jest wystarczającą nagrodą. Może jestem ostatnim z tego rodzaju ludzi, stąd niezrozumianym. (No... był dyplom. ) Tu zgadzam się z Marromem. Jak w konkursie jest nagroda, to dostaje ją zwycięzca. Także z szacunku dla głosujących na zwycięzcę. A nie że potem jest sytuacja że I miejsce (np. 10 głosów) - bez nagrody, bo to kolejny start w danym roku, II miejsce (8 głosów) - bez nagrody, bo to kolejny start w danym roku, III - miejsce (ex auequo ze trzy osoby po 2 głosy), z nagrodą, bo to pierwszy start. Potrzeba dogrywka. Do tego do konkursu rocznego przejdą dwa pierwsze zdjęcia, a to nagrodzone zdjęcie już nie, bo to III miejsce (!) To kolejny absurd, który obecne zakazy eliminują, a po zmianie regulaminów będą całkiem prawdopodobne. Od razu mówię, że przepuszczanie do konkursu rocznego zdjęć z II miejsc też będzie trzeba obostrzyć, bo może się zdarzyć, że ktoś zajmie 6 razy drugie miejsce i co? Znowu - przechodzi pierwsze zdjęcie, wybrane przez autora czy wszystkie? Może wyolbrzymiam, ale regulamin powinien przewidzieć takie wypadki, żeby potem nie było zmian w ciągu roku. Ech, kończę, bo już sam się w tym pogubiłem. Edytowane 7 Maja 2012 przez hddk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Od razu mówię, że przepuszczanie do konkursu rocznego zdjęć z II miejsc też będzie trzeba obostrzyć, bo może się zdarzyć, że ktoś zajmie 6 razy drugie miejsce i co? Celna uwaga. O tym nie pomyślałem. Obecny regulamin to kompromis wypracowany i przetestowany w ciągu kilku kolejnych lat. W ciągu tego czasu zaklejono w nim szereg dziur i zorganizowano go tak aby był maksymalnie (na tyle na ile jest to możliwe) prosty. Każde słowo może być w nim ważne dlatego manipulowanie nim „na szybko” narobi sporo zamieszania, a później spowoduje konieczność odkręcania wszystkiego. Wracając do uwagi Hddk. Czyli pomysł rozszerzenia konkursu rocznego o miejsca drugie wymaga jeszcze dużego przemyślenia i na tą chwilę również odrzucił bym go. Pozostaje kwestia możliwości „wielokrotnego” głosowania w ankiecie. Tutaj chyba nie powinno być zagrożeń (chyba, że się mylę) więc można go wypróbować w najbliższym głosowaniu. Pozostaje jeszcze kwestia umożliwienia udziału zwycięzcy w jednego konkursu np. „ujęcie miesiąca” udziału w drugim konkursie - czyli „roślina miesiąca” . Tak jak wcześniej ustaliliśmy konkursy będą miały dwa, osobne głosowania roczne. Więc technicznie jest do wykonania (chyba bez zagrozeń). Teoretycznie jednak zmniejszymy szanse na wygraną innym osobom. Dlatego osobiście jestem temu przeciwny. Proponuję jednak szybkie, forumowe głosowanie w tej sprawie. Jeśli użytkownicy wyrażą zgodę w głosowaniu na zmianę regulaminu i otwarcie drzwi zwycięzcą jednego konkursu na udział w drugim to niech się tak stanie. Pozostaje jeszcze kwestia nagrody. Osobiście, przy zwycięstwie w drugim konkursie nie pozbawiałbym takiego użytkownika nagrody. Uczciwie wygrał więc nagroda byłaby jego. Podobnie w konkursie rocznym (jeśli konkursy traktujemy osobno to niech tak będzie do końca). I jeszcze jeden wniosek/propozycja. Nic nie stoi na przeszkodzie aby wraz z nowym rokiem ogłosić konkurs na nowych, innych zasadach. Tutaj jestem za ale sam nie mam żadnej nowej, rewolucyjnej koncepcji. Proponuję więc aby zainteresowane osoby, przedstawiły przynajmniej zarys nowego regulaminu nad uszczelnieniem którego będziemy mogli popracować (chyba, że autor regulaminu zdecyduje się prowadzić konkurs i rozwiązywać problemy na bieżąco). To prośba skierowana nie tylko do Krzyśka ale i innych osób. Pamiętajcie jednak, że musimy bazować na mechanizmach które są obecne teraz na forum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi