Skocz do zawartości

Komentarze, Opinie Pytania Do Konkursu "roślina Miesiąca"

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro już ankieta została utworzona i zdjęcia zostały zaakceptowane, poruszę wątek regulaminu "ujęcia miesiąca", przy którym wielu forumowiczów miało zagwozdkę. Chodzi mianowicie o punkt mówiący o konieczności podania nazwy gatunkowej rośliny znajdującej się na zdjęciu. W związku z dodaniem możliwości tytułowania zdjęć, wielu forumowiczów uznało, iż nazwa gatunkowa tym samym nie jest już potrzebna. Starałem się na bieżąco ich informować aby przez ten błahy dylemat zdjęcia nie zostały przypadkiem odrzucone. Trzeba jednak rozstrzygnąć tę kwestię - czy nadal konieczne jest podawanie również nazwy gatunkowej, czy teraz wystarczy tylko tytuł zdjęcia?

Edytowane przez sphagnum
Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 362
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Moim zdaniem dodanie nazwy gatunkowej nikomu nie zaszkodzi, to tylko kilka kliknięć na klawiaturze :) a przydatne jest wiedzieć jaka to roślina. Nieraz ujęcie może być takie, ze nie za bardzo będzie wiadomo co jest na tym zdjęciu albo pojawi się zdjęcie jakiejś dziwnej mutacji i uważam że wielu oglądających będzie ciekawych co to za roślina.

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba jednak rozstrzygnąć tę kwestię - czy nadal konieczne jest podawanie również nazwy gatunkowej, czy teraz wystarczy tylko tytuł zdjęcia?

Czegoś nie rozumiem. Zmiany w regulaminie już jakiś czas nie było i jest on obowiązujący. Nic w tej kwestii się nie zmieniło. Natomiast jest dodatkowa rzecz pod postacią sugestii, aby dodać tytuł do zdjęcia, jako coś nieobowiązkowego i dodatkowego. Więc regulamin swoje, a tytuł swoje, więc nazwy gatunkowe muszą być. Natomiast widziałem pewne niedociągnięcia i pouzupełniałem część z nich, jednak nie będę tego zawsze robił za kogoś.

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.