Kamil666 Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Witam Mam od dwóch miesięcy Nepenthes sanguinea i Nepenthes x Ventrata Aklimatyzacjie przeszły dobrze potem przez jakiś tydzień puszczały nowe liście i dzbanki>> A teraz liście nie rosną dzbanki pousychały.. Dodam jeszcze że liście zawijają się w pół. NIe wiem co robić prosze o szybką rade!!!!!!!1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyki Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 a przeniosłes je gdzieś w inne miejsce? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil666 Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 Nie stoją cały czas w akwarium nigdzie ich nie przenosiłem>stoją na odwróconych podstawkach na keramzycie spruskuje je ok 5 razy dziennie destylką Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 A jak wygląda sprawa z oświetleniem? A nie masz czasem żadnych robaczków w ziemi?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil666 Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 oświetlenie ma 11wattowa przez ok 11h dziennie a robaków nie ma a czy podlaeać go np: co 2 tygodnie jak normalnego kwiatka Nie pisz posta pod postem/ArturMaly Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 ziemia ma byc stale wilgotna, nie ma reguly 5 razy dziennie podlewac czy raz na ruski rok, sam musisz zdecydowac, ja co jakis czas naleje mocniej do ziemi i jest dobrze, 11 Wat to nic nie mowi, napisz jaka to jet ta zarowka, jaka temp barwy itp, najlepiej podaj jej oznaczenia ps. 11h ? moje maja 14 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil666 Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 właśnie o to chodzi że nie mam pudełka z żarówki a na niej pisze tylko 11W 230V to zrobie tak aby podłoże wilgotne było Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 czyli podloze nie bylo wilgotne ? :| no to jak masz slabsza, a jaka to jest zarowka ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil666 Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 Żarówka energooszczędna taka 20cm a podłoże ma byc lekko wilgotne czy bardziej mokre Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 to może na początek kup dobre źródło światła a po drugie to trzymaj ziemie dzbanecznika zawsze wilgotną i wszystko powinno się ułożyć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyki Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Ja trzymam w akwarium z wodą i nim im się nie dzieje nawet nie podświetlam ich. Czasami tylko doleje wody. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Przepraszam.... a od ilu dni masz te dzbanki?? I czy ja źle widze czy tam jest woda do POŁOWY doniczek?? Jak tak zostawisz to sie nimi długo nie nacieszysz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil666 Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 mnie też tak się wydaje że zadużo wody mają daj je na keramzyt a nie do wody Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 @bzyki No za bardzo nie wiem jak chcesz je podświetlać, Ale doświetlanie by się przydało jeżeli chcesz mieć ładną roślinkę, zwłaszcza teraz gdy słońca jest jak na lekarstwo. Jeżeli dobrze widzimy to wody masz do połowy doniczek a podłoże powinno być tylko wilgotne, nie za suche, ale nie zalane. @Kamil666, kup sobie dobre oświetlenie i powinno być dobrze... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil666 Napisano 19 Lutego 2007 Autor Share Napisano 19 Lutego 2007 Zrobiłem tak że ma juz wilgotne podłoże przeniosłem go do pomieszczenia z południowym oknem i tam stoi teraz musze czekac az coś sie zacznie z nim dziać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi