pawel-kr Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 (edytowane) Oto część mojej kolekcji roślin: D. Capenesis U. Subulata var. cleistogamus D. Nitidula x Occidentalis D. Capillaris P. Weser i P. Emarginata x Weser D. Aliacea D. M. red-green S. Purpurea S. x 'Farnhammi' Muchołówki N. 'Ventrata' N. Ventricosa x Ovata Cała kolekcja Edytowane 6 Stycznia 2008 przez pawel-kr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 Spora kolekcja. Podoba mi się rozwiąznie z ventratą w kielichu ale chyba już troche przydało by się go umyć B) ?? No i muchołówki w słabej formie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil666 Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 ładna kolekcja Ventrata ładny ale jakiej on jest wielkości i w jakim kielichu jest średnice podaj. Ale roślinki ładne:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cryptococcus neoformans Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 Całkiem fajny zbiór, ale rzeczywiście roślinki trochę niedomagają... Mam na myśli także rosiczki, chyba przydałaby się im jakaś zmiana warunków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 pawel-kr nie masz problemu z plesnia? bo widze ze kule i kielich masz przykryte folia :> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 Proponuję Ci obcinac i usuwac wyschnięte liście oraz pułapki będziesz miał większa pewnośc ,że pleśń nie zawita. No i rzecz jasna pęd kwiatowy jak niechcesz osłabiac rośliny to również obetnij zwłaszcza jeśli rośliny są po zimowaniu. A zbiór niczego sobie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel-kr Napisano 18 Lutego 2007 Autor Share Napisano 18 Lutego 2007 Podoba mi się rozwiąznie z ventratą w kielichu ale chyba już troche przydało by się go umyć ?? No i muchołówki w słabej formie Kielich poprostu zaparował, a muchołówki po zimowaniu. Ventrata ładny ale jakiej on jest wielkości i w jakim kielichu jest średnice podaj. Ok. 25cm Mam na myśli także rosiczki, chyba przydałaby się im jakaś zmiana warunków. Roślinkom dał się we znaki brak światła, ale wczoraj zamówiłem 30W świetlówkę Flora Glo i w przyszłym tygodniu będą miały lepsze warunki. pawel-kr nie masz problemu z plesnia? Taki przypadek miałem tylko raz ale bez problemu się jej pozbyłem. Od tamtego czasu co jakiś czas profilaktycznie stosuję fungicyd. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyki Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 ładna kolekcja. A dzbaneczniki daj do większych kielichów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel-kr Napisano 18 Lutego 2007 Autor Share Napisano 18 Lutego 2007 Jak narazie większych nie mogę znaleźć w mojej okolicy, a w necie nie chcę kupować bo to towar kruchy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 spora kolekcja ładne roślinki:D choć rosiczkom dał bym ciut więcej światła:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz-turek Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 Ładna kolekcja :: masz ich trochę chociaż rosiczki maja małe kropelki ale tak to jest ok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel-kr Napisano 10 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2007 Rośliny po "delikatnych" zmianach: N. Ventricosa x Ovata N. 'Ventrata' P. Emarginata x Weser mała 'all green' (z chęcią się wymienię) D. Aliacea D. Capillaris S. 'Farnhammi' S. Purpurea.... .... i jeszcze jedna Wszystko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel-kr Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2008 (edytowane) Ventrata Ventricosa x ovata Aliciae Peltata Edytowane 6 Stycznia 2008 przez pawel-kr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcik Napisano 7 Stycznia 2008 Share Napisano 7 Stycznia 2008 chcialbym miec takie roslinki chodz nigdy mi sie chyba nie uda pech moze nie wiedzia albo brak "talentu" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Niestety Twoja ventricosa x ovata nie jest tą krzyżówką. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi