szamanka Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 szczerze mowiac to na plesn pomaga nawet zwykly rumianek a wyciag z grejfruta rowniez robilem, tez dziala Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BugKiller Napisano 20 Lutego 2007 Autor Share Napisano 20 Lutego 2007 A tym nomoltem mam spryskać korzenie roślin przy przesadzaniu?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 A tym nomoltem mam spryskać korzenie roślin przy przesadzaniu?? Wysadz do nowej ziemi i cala ziemie zlej woda z nomoltem bedziesz mial pewnosc ze przez jakis czas nie pojawia sie szkodniki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BugKiller Napisano 20 Lutego 2007 Autor Share Napisano 20 Lutego 2007 Czytając bio binaterie wydaje mi się, że zidentyfikowałem szkodniki, na 90% są to roztocza (kilka różnych form i wszystkie pasują do opisów poza tymi małymi białymi, które raczej są przędziorkami), możliwe, że przyniosłem je do terra razem z bonsai mojej mamy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 Jest to baardzo prawdopodobne P.s. bonsai nie trzeba trzymac w tera Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BugKiller Napisano 20 Lutego 2007 Autor Share Napisano 20 Lutego 2007 Bonsai trzymałem w terra, bo zaczęło marnieć od braku światła (zima), a pod lampami odżyło. Mogę do torfu 3,5-4ph dodać taki żwirek kolorowy dobrze płukany co się do akwarii dodaje, dla polepszenia przepuszczalności podłoża dla kapturnic?? Bo zrezygnowałem z przesyłki od nepenti z podłożami bo nie będę czekać tydzień, aż oni wyślą mi paczke. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 Bonsai trzymałem w terra, bo zaczęło marnieć od braku światła (zima), a pod lampami odżyło. Mogę do torfu 3,5-4ph dodać taki żwirek kolorowy dobrze płukany co się do akwarii dodaje, dla polepszenia przepuszczalności podłoża dla kapturnic?? Bo zrezygnowałem z przesyłki od nepenti z podłożami bo nie będę czekać tydzień, aż oni wyślą mi paczke. Jeżeli go dobrze wygotujesz to nie ma problemu. Nasyp troche więcej na dno ,dzięki temu nadmiar wody wypłynie z doniczki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BugKiller Napisano 20 Lutego 2007 Autor Share Napisano 20 Lutego 2007 Jutro powinny być specyfiki to też jutro polece na miasto po torf, żwirek mam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BugKiller Napisano 22 Lutego 2007 Autor Share Napisano 22 Lutego 2007 Środki przyszły, możesz powiedzieć jakie roztwory mam prozygotować i ile osmocote dać?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Środki przyszły, możesz powiedzieć jakie roztwory mam prozygotować i ile osmocote dać?? Osmocote wsym 5 granulek na poczatek i poobserwuj rośliny jak się będą zachowywac. Nomolt 5 kropli na litr wody. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BugKiller Napisano 22 Lutego 2007 Autor Share Napisano 22 Lutego 2007 a topsin?? PS. Moje buteleczki z środkami nie mają "kropelnika", zamiast tego dali mi pojemniczki z miarkami. 5 kropli mam liczyć jako 0,5ml?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 Wiec uzyj miarek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 a topsin?? PS. Moje buteleczki z środkami nie mają "kropelnika", zamiast tego dali mi pojemniczki z miarkami. 5 kropli mam liczyć jako 0,5ml?? Tak 0,5ml Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cryptococcus neoformans Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 PS. Moje buteleczki z środkami nie mają "kropelnika", zamiast tego dali mi pojemniczki z miarkami. 5 kropli mam liczyć jako 0,5ml?? Albo po prostu kup 2ml strzykawkę... Będzie dokładniej i szybciej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi