Skocz do zawartości

Szkodniki runda druga (ostra ofensywa pasożytów)

BugKiller

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

A tym nomoltem mam spryskać korzenie roślin przy przesadzaniu??

Wysadz do nowej ziemi i cala ziemie zlej woda z nomoltem bedziesz mial pewnosc ze przez jakis czas nie pojawia sie szkodniki.

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając bio binaterie wydaje mi się, że zidentyfikowałem szkodniki, na 90% są to roztocza (kilka różnych form i wszystkie pasują do opisów poza tymi małymi białymi, które raczej są przędziorkami), możliwe, że przyniosłem je do terra razem z bonsai mojej mamy.

Odnośnik do odpowiedzi

Bonsai trzymałem w terra, bo zaczęło marnieć od braku światła (zima), a pod lampami odżyło.

Mogę do torfu 3,5-4ph dodać taki żwirek kolorowy dobrze płukany co się do akwarii dodaje, dla polepszenia przepuszczalności podłoża dla kapturnic?? Bo zrezygnowałem z przesyłki od nepenti z podłożami bo nie będę czekać tydzień, aż oni wyślą mi paczke.

Odnośnik do odpowiedzi

Bonsai trzymałem w terra, bo zaczęło marnieć od braku światła (zima), a pod lampami odżyło.

Mogę do torfu 3,5-4ph dodać taki żwirek kolorowy dobrze płukany co się do akwarii dodaje, dla polepszenia przepuszczalności podłoża dla kapturnic?? Bo zrezygnowałem z przesyłki od nepenti z podłożami bo nie będę czekać tydzień, aż oni wyślą mi paczke.

Jeżeli go dobrze wygotujesz to nie ma problemu. Nasyp troche więcej na dno ,dzięki temu nadmiar wody wypłynie z doniczki.

Odnośnik do odpowiedzi

Środki przyszły, możesz powiedzieć jakie roztwory mam prozygotować i ile osmocote dać??

Osmocote wsym 5 granulek na poczatek i poobserwuj rośliny jak się będą zachowywac.

Nomolt 5 kropli na litr wody.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.