Lukasz_Nepenti Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 Konkurs będzie odbywał się cyklicznie, co około dwa miesiące. W tym temacie nie ma żadnych rozmów o zdjęciach, żadnych ocen, żadnych komentarzy - TYLKO I WYłąCZNIE POSTY Z WKLEJONYMI RYSUNKAMI. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania, proszę zadawać je tutaj: http://nepenti.pl/forumpl/Komentarze-opini...unek-t4213.html Zasady: 1. Umieszczamy wyłącznie własne rysunki poniższych roślin owadożernych. Jesteśmy szczególnie wyczuleni pod tym względem. Złamanie praw autorskich wiąże się z ostrzeżeniem i wykluczeniem ze wszystkich konkursów. Nie używamy również rysunków zaprezentowanych w dziale opracowania gatunków na forum. Wykonany rysunek może być zeskanowany lub przesłany pocztą do zeskanowania go przez nas. W tym konkursie rysujemy jedną z trzech, dorosłych roślin: a. nepenthes hamata (cała roślina z minimum 3 pułapkami + zbliżenie na pułapkę z 2 profili) b. drosera cistiflora (cała roślina z kwiatem + zbliżenie na kwiat + zbliżenie na liść) c. pinguicula planifolia (cala roślina z kwiatem + zbliżenie na kwiat z 2 profili) Zdjęcia można odnaleźć tutaj: http://www.humboldt.edu/~rrz7001/ 2. Każdy może umieścic jeden rysunek i dowolnie edytować swój post do końca trwania konkursu (31 marzec godzina 23:59:59). Minimalna wielkość rysunku to A4, po 5cm marginesu z każdej strony, a więc, np kwiat pinguicula planifolia musi być oddalony o około 5cm od górnej krawędzi kartki, a spód rośliny około 5cm od jej dołu. Dzięki temu wszystkie rysunki będą tego samego formatu. 3. rysunki wykonujemy w czarno - białych barwach, z cieniowaniem, ręcznie lub na komputerze, ale tworząc go od nowa np. na tablecie, bez przeróbek istniejących zdjęć. W grę wchodzą wszystkie techniki od ołówka, długopisu, flamastrów, pióra po aerograf i takie formy graficzne jak np. litografia itp. Technikę wykonania podajemy w poście. Wykonany ręcznie rysunek można obrobić na komputerze, np zwiększając kontrast, przyciemniając go, wygładzając, czyszcząc zabrudzenia itp ale tak by wyglądał jak najbardziej naturalnie. 1 kwietnia zostanie stworzony temat z głosowaniem, które będzie trwało do końca miesiąca i zostanie otwarty kolejny temat konkursowy...itd itd itd Wygrywający otrzymuje dyplom pamiątkowy oraz 100zł do wydania na nasiona oraz podłoża i doniczki w sklepie Nepenti.pl. Serdecznie zapraszamy do publikowania własnej twórczości! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_man Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Nie mam talentu ale spróbuje Na rysunku jak widać jest drosera a rysunek został wykonany ołówkiem Załóżmy że są to nasiona (w powiększeniu oczywiście ) I znów kwiat Rysunki nie są piękne (rysowałem jeden ok.10 min. i na dodatek talentu nie mam do rysowania ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubczak Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 (edytowane) To może ja też spróbuję ... oto (w założeniu) nepenthes hamata szkic o tu i tu Edytowane 17 Marca 2007 przez kubczak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszTrela Napisano 24 Lutego 2007 Share Napisano 24 Lutego 2007 (edytowane) Pinguicula planifolia Technika: srebrny sztyft, grafit na białym arkuszu formatu A4. Całość zabezpieczona werniksem. Ot, taka sobie. Większe rysunki wedle życzenia. większy rysunek większy rysunek Edytowane 24 Marca 2007 przez BartoszT Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 4 Marca 2007 Share Napisano 4 Marca 2007 N.hamata Praca na A3 widok na całą rośline Praca na A4 Dzbanek z profilu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 5 Marca 2007 Share Napisano 5 Marca 2007 teraz troche mojej twórczości Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz-turek Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 nepenthes hamata smile.gif szkic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 (edytowane) Oto moje rysunki . Włożyłem w nie troche serca . Mam nadzieje że wam się spodobają . oczywiście to na kartce obok roślin to nie jest jakieś tam brudne czy coś tylko wycieniowane ołówkiem :)Oto drosera cistiflora Edytowane 23 Marca 2007 przez Chicken Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz007 Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 (edytowane) nepenthes hamata Edytowane 23 Marca 2007 przez Janusz007 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 27 Marca 2007 Share Napisano 27 Marca 2007 (edytowane) Wzorowałem sie na: >>> http://www.bestcarnivorousplants.org/fotog...folia_JF_10.jpg >>> http://www.geocities.com/pitcherplants/pin...liaflw02_60.JPG >>> http://www.c-able.ne.jp/~osada/P_planifolia_flower4.jpg M-M2 Edytowane 27 Marca 2007 przez MichaU-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshi Napisano 27 Marca 2007 Share Napisano 27 Marca 2007 (edytowane) I coś ode mnie, w sumie to mój pierwszy post tutaj, kilkanaście dni temu kupiłem ogromny zestaw roślin w nepenti.pl i jestem nimi zafascynowany co przelewam na papier.... Zbliżenie na "zbiorniczki", oraz cała roślina, jak tylko będę miał chwile dopieszczę ją jak dzbaneczki, jeśli nie będzie tutaj aktualizacji można przyjąć iż jest to ostateczna wersja (z braku czasu :/ - praca,praca,praca)... Technika: ołówek, cienkopis + tablet i photoshop Pozdrawiam Sebastian "Yoshi" Woszczyk nepenthes hamata ZBLIŻENIE NA DZBANECZKI CAŁA ROŚLINA Edytowane 30 Marca 2007 przez Yoshi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulka Napisano 28 Marca 2007 Share Napisano 28 Marca 2007 (edytowane) nepenthes hamata technika: ołówek A4 Szerokość: 1169 pikseli Wysokość: 827 pikseli Rozdzielczość w poziomie: 100 dpi Rozdzielczość w pionie: 100 dpi Edytowane 29 Marca 2007 przez ulka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marc3l Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 NEPENTHES HAMATA A4 technika: ołówek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 (edytowane) drosera cistiflora ołówek Edytowane 30 Marca 2007 przez Kuba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 (edytowane) No to ja też się zgłaszam Drosera cistiflora, ołówek. Format A4: Edytowane 31 Marca 2007 przez moofofoofqa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi