Skocz do zawartości

Sarracenia X 'moorei' - Jak Odratować

eQuadoR

Rekomendowane odpowiedzi

e6ada2399bb38055.jpg

To wszystko co zostało z mojej kapturnicy po zimowaniu, które przebiegało w domu u babci. Zimowaełm tam wszystkie moje rośliny, które tego wymagały. Jak to podczas tego okresu bywa wszystkie rośliny trochę ucierpiały, ale ta kapturnica po prostu straciła wszystkie liście. Minęło już ze dwa, może trzy tygodnie, a ona nawet jednego listka nie puściła. Jest podlewana regularnie, zawsze podłoże jest wilgotne. Doświetlam ją wieczorem i nic. Czy to już jej koniec, czy jeszcze coś z niej będzie?

Odnośnik do odpowiedzi

Moje kapturnice wyglądały podobnie, ale już zaczęły puszczać nowe listki, z czego bardzo się ciesze.Chyba nie ma żadnej metody, poprostu traktuj ją tak jak zawsze.

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek powiem, że takie tematy już były conajmniej :D poszukaj dowiesz się więcej. Jeśli "bulwa" jest jeszcze zielona to przy takich warunkach jak masz odżyje jeśli nie to po niej 8D

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co powiedzieć. Na moje oko to ta roślina jest już "dead", "tot", "mort", "muerto", "morto", czy w końcu martwa... Nie słyszałem jeszcze, żeby Sarracenia odbiła od korzeni. Przynajmniej w moim przypadku się tak nigdy nie stało.

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym sprawdził czy bulwa jest żywa jak tak to jest jeszcze jakaś szansa. Ale wygląda okropnie. Sie zobaczy, nie trać nadziei. Traktuj jakby była zywa.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.