eQuadoR Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 To wszystko co zostało z mojej kapturnicy po zimowaniu, które przebiegało w domu u babci. Zimowaełm tam wszystkie moje rośliny, które tego wymagały. Jak to podczas tego okresu bywa wszystkie rośliny trochę ucierpiały, ale ta kapturnica po prostu straciła wszystkie liście. Minęło już ze dwa, może trzy tygodnie, a ona nawet jednego listka nie puściła. Jest podlewana regularnie, zawsze podłoże jest wilgotne. Doświetlam ją wieczorem i nic. Czy to już jej koniec, czy jeszcze coś z niej będzie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki1995 Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Moje kapturnice wyglądały podobnie, ale już zaczęły puszczać nowe listki, z czego bardzo się ciesze.Chyba nie ma żadnej metody, poprostu traktuj ją tak jak zawsze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Na początek powiem, że takie tematy już były conajmniej poszukaj dowiesz się więcej. Jeśli "bulwa" jest jeszcze zielona to przy takich warunkach jak masz odżyje jeśli nie to po niej 8D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Nie wiem co powiedzieć. Na moje oko to ta roślina jest już "dead", "tot", "mort", "muerto", "morto", czy w końcu martwa... Nie słyszałem jeszcze, żeby Sarracenia odbiła od korzeni. Przynajmniej w moim przypadku się tak nigdy nie stało. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyki Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 ja bym sprawdził czy bulwa jest żywa jak tak to jest jeszcze jakaś szansa. Ale wygląda okropnie. Sie zobaczy, nie trać nadziei. Traktuj jakby była zywa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 moja miala resztki zieleni ale niesty nie dalem rady jej uratowac zobacz moj temat o reanimacji 2 saraceni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eQuadoR Napisano 26 Lutego 2007 Autor Share Napisano 26 Lutego 2007 Będe próbował, ale chyba macie racje. Już po niej. Zawsze miałem z nią jakieś problemy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martini Napisano 26 Lutego 2007 Share Napisano 26 Lutego 2007 U mnie młode listki też jakby wiotczeją, a stare obumierają chyba. Ale nie trać nadziei. :) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Moje po zimowaniu strasznie wyglądają ;( aż nie moge na nie patrzeć ;( Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki1995 Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Equador - i jak z sarracenią? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eQuadoR Napisano 4 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Niestety już jej nie mam. Regularnie ją podlewałem, doświetlałem ale to na nic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi