Stangret Napisano 14 Lutego 2006 Share Napisano 14 Lutego 2006 Ostatnio złożyłem zamówienie w Nepenti na 3 różne rodzaje muchołówek dostępnych w ofercie (Dionaea muscipula "Regular form", "Red-green" i "Heterophylla")... Mam 2 pytania: Jak mogę poznać gatunek muchołówki? Jedną z nich mam przekazać mojemy znajomemu i będe musiał wiedzieć która to jest. Czy te muchołówki zimują lub czy już przestały albo dopiero zaczną? Jeśli znacie odpowiedź na któreś z pytań to prosze pisac, z góry dzięki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 14 Lutego 2006 Share Napisano 14 Lutego 2006 powinny być tam takie tabliczki na których będzie napisane jaki to gatunek te muchołówki będą już raczej po okresie spoczynku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 14 Lutego 2006 Share Napisano 14 Lutego 2006 No raczej będa po okresie spoczynku ale to łatwo rozpoznać Heterophylla będzie cała zielona bo jest to gatunek pozbawiony tego co ją zaczerwienia Red-green będzie pewnie zaczerwieniona w środku a regular... bedzie tylko leko zaczerwiona albo wcale Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 14 Lutego 2006 Share Napisano 14 Lutego 2006 Hmmm..... Z nepenti wyłażą już po okresie spoczynku... więc sprawa z głowy... a jak rozpoznać?? Będą chyba powkładane etykiety... Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stangret Napisano 14 Lutego 2006 Autor Share Napisano 14 Lutego 2006 Mam jeszcze jedno pytanie... Na stronie Nepenti.pl pisze, że muchołówkę najlepiej podlewać wodą destylowaną. Skąd bierzecie tą wodę? Ona jest z apteki? :? Bo w tam 250ml kosztuje około 4,5zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 14 Lutego 2006 Share Napisano 14 Lutego 2006 na stacji paliw tez kupisz ale tez jest droga mi kupuja rodzice w makro i place chyba cos ok 5 zl za 5l moze troszke wiecej ale nie powyzej 10 zl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stangret Napisano 14 Lutego 2006 Autor Share Napisano 14 Lutego 2006 A każda z tych wód się nadaje? Bo ostatecznie mogę kupić tą ze stacji paliw. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 14 Lutego 2006 Share Napisano 14 Lutego 2006 W aptece jest chyba woda utleniona??? a destylowaną taniej kupić raczej w markecie niż na stacji. Na stacji jest droższa. Ja kupuje najczęściej w Kauflandzie za około 3 zł. za 5 l. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 14 Lutego 2006 Share Napisano 14 Lutego 2006 A mojego kolegi ojciec pracuje w wodociągach i mi przynosi bo mają jakieś tam maszyny do destylacji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 14 Lutego 2006 Share Napisano 14 Lutego 2006 DSArtur, patrz zeby ci kumpel kranówy nie wciskał ;] Ja kupuje destylowaną wodę w kauflandzie za 5 L cos ok. 4 zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askanios Napisano 14 Lutego 2006 Share Napisano 14 Lutego 2006 A ja mam filtr odwroconej osmozy w domu i sie nie martwie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 14 Lutego 2006 Share Napisano 14 Lutego 2006 Nie raczej nie piłem ją i jakoś inaczej smakuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moori Napisano 15 Lutego 2006 Share Napisano 15 Lutego 2006 Jeśli masz wejścia w szpitalu albo przychodni to tez możesz tam wykombinować, ja załatwiam własnie ze szpitala i jest "pierwyj sort" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 15 Lutego 2006 Share Napisano 15 Lutego 2006 A ja mam filtr odwroconej osmozy w domu i sie nie martwie No fajnie.... tylko, że strasznie drogi jest... mnie nie stać na to A pozatym to ja kupuję na stacji benzynowej najczęściej... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArthasPL Napisano 15 Lutego 2006 Share Napisano 15 Lutego 2006 Ja tak samo . Kupiłem wczoraj 5l za 6zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi